— Bransjen er opptatt av tydelige retningslinjer, sa Raymond Johansen (Ap) da han i bytyrets digitale møte sa Oslos skjenkeforbud løftes tidlig i mai.

- Alkoholskjenking åpnes igjen tidlig i mai, sier Raymond Johansen

— Byrådet tar sikte på at alkoholskjenking innenfor rammene av den nasjonale forskriften kan begynne tidlig i mai, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Publisert

Under historiens første digitale bystyremøte i Oslo kom nyheten om at skjenkeforbudet i hovedstaden løftes om en drøy uke. Sist uke varslet byrådet at serveringssteder trolig ville få begynne å skjenke alkohol iløpet av mai måned.

Nå bekrefter byrådsleder Raymond Johansen (Ap) det at forbudet løftes fra tidlig i måneden med mange røde dager. Dager som er viktig for omsetningen ved mange skjenkesteder.

— Avhengig av at folk følger smittevernregler

— Hvem hadde trodd at det var et virus som skulle tvinge Oslo kommunes myndighet til å møtes digitalt. Viruset har slått som en flodbølge inn i vår virksomhet. Ingen del av kommunen er uberørt, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) da han fra sitt kontor orienterte et digitalt bystyremøte.

Digitalt bystyre for første gang. Øverst fra venstre direktør i bystyrets sekreteriat Per Arne Ryssdal, Raymond Johansen, miljøbyråd Arild Hermstad og ordfører Marianne Borgen.

Byrådslederen understreket i sin redegjørelse hvor viktig det er at smittevern fortsatt er i fokus. Denne uken åpnet byens barnehager, neste uke åpnes skolene for de fire første trinnene på skolene. Og uken etter skal det etter planen lempes gradvis på skjenkeforbudet i Oslo.

— Vi er helt avhengige av at folk fortsetter å følge smittevernreglene. Holde seg hjemme, holde avstand og vaske hender. Ikke samle flere enn fem og unngå unødvendige reiser med kollektivtransport, sa byrådslederen.

— Bransjen opptatt av tydelige retningslinjer

Raymond Johansen forklarte at det er satt ned en hurtigarbeidende arbeidsgruppe som skal foreslå retningslinjer for hvordan en gjenåpning av serveringssteder og heving av skjenkeforbudet skal foregå.

— De skal forslå en kontrollert med rask gjenåpning av skjenkingen ved restaurantene i Oslo. Arbeidsgruppen har representanter fra små og store aktører i bransjen, Oslo kommune, NHO, Virke og fagbevegelsen.

— Også bransjen har vært opptatt av at når man åpner igjen bør det være noen enkle og tydelige retningslinjer å forholde seg til. Arbeidsgruppen har allerede hatt sitt første møte, og vil ferdigstille sitt arbeid iløpet av kort tid, sier Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS