Også i fjor vår var det skjenkestopp i Oslo. Dette bildet er tatt 1. juni for snart ett år siden. Da fikk også skjenkesteder uten matserving servere alkohol.
Også i fjor vår var det skjenkestopp i Oslo. Dette bildet er tatt 1. juni for snart ett år siden. Da fikk også skjenkesteder uten matserving servere alkohol.

NHO ber byrådet tillate uteservering helgen etter 1. mai

NHO Reiseliv forventer at uteserveringen i Oslo kan åpnes til lørdag 8. mai – så lenge smittetrenden fortsetter å synke. I byrådets plan vurderes alkoholskjenking først i slutten av neste uke. Og det er for steder med matservering.

Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kunngjorde tirsdag at restaurantene, kafeene og ølkranene åpnes i trinn to av Oslos gjenåpningsplan.

Når Oslo kan gå til det trinnet, blir vurdert i kommende uke. Nyheten tas godt imot av NHO Reiseliv.

Stengte ølkraner siden november

— Det er positivt for reiselivet at byrådet nå sier at serveringsstedene veldig snart kan åpne, sier reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold.

— NHO Reiseliv har en klar forventning om at i hvert fall uteserveringen åpnes den første helgen etter 1. mai, gitt at smittetrenden fortsetter i samme retning, fortsetter hun.

Ølkranene i hovedstaden har vært stengt siden november, mens serveringssteder har kun hatt åpent for takeaway siden begynnelsen av mars.

– I trinn 2 er det også mange ting som skal gjenåpnes samtidig. Hvordan vil dere unngå et rush til byen når serveringssteder og ølkraner åpnes igjen?

– Jeg er sikker på at dette vil skje i veldig kontrollerte former, at restaurantbransjen selv er veldig interessert i å bidra til å unngå at utestedene blir en arena for mye ekstra smitte, sier byrådslederen.

Disse faktorene avgjør

Først i trinn tre blir det tillatt med arrangementer innendørs, samt kinoer og konsertsteder. Da blir det også en forsiktig åpning for noe mer fysisk tilstedeværelse på jobb.

Johansen understreker at gjenåpningen skal være basert på kunnskap. Antallet smittede, innlagte og vaksinerte vil dermed stå sentralt i vurderingen.

— Hvis vi alle fortsetter å være flinke med å følge de rådene og reglene som gjelder, er sjansen mye større for at vi kan gå videre i gjenåpningen raskere, sa han på pressekonferansen.

— Men dere, det er helt avhengig av smittesituasjonen. Hvis smitten øker, antall innleggelser øker eller vaksineringen ikke går i det tempoet det skal, ja, da må vi utsette neste trinn, advarte byrådslederen.

Situasjonen i nabokommunene vil også spille inn før det åpnes ytterligere.

— Det er et mål å ha likest mulig regler for slikt som kjøpesenter og treningssenter på tvers av kommunegrensene i vår region, fremhevet Johansen.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS