DEBATT

Kriminelle utnytter dagens koronakrise, mener skribenten.
Kriminelle utnytter dagens koronakrise, mener skribenten.

– Nulltoleranse for kriminelle under koronaviruskrisen

I krisetider må man ta av seg silkehanskene og ta på jernhanskene. De kriminelle gjengene skal ikke få hindre vår kamp mot koronaviruset, og Norge skal komme seg gjennom denne krisen.

Publisert Sist oppdatert

Oslo har den siste tiden opplevd skremmende kriminalitet, der vektere og tjenestemenn opplever en situasjon ute av kontroll. Alt dette mens Norge står i den største krisen siden andre verdenskrig. Fremskrittspartiet i Oslo vil iverksette kraftigere tiltak, med påtalemyndighet som skal få lovhjemmel til å slå hardere ned på kriminalitet.

Flere ungdomsgjenger utnytter koronakrisen. Der vektere omtaler situasjonen som ute av kontroll, har nå kriminelle fått et fritt spillerom til å stjele, mens alle andre er redde for å bli smittet. Noen tjenestemenn blir hostet på, som fører til at de så blir satt i karantene, som igjen svekker politiets ressurser på bakken.

Hardere maktmidler

Situasjonen vitner om kriminelle gjenger som har null sympati og forståelse for den krisen vi står overfor. Tvert imot så utnytter de situasjonen og svekker våre muligheter for å bekjempe koronaviruset. Det finnes ingen nåde for kriminelle som på foraktelig vis tar nytte av et land i krise.

Fremskrittspartiet ønsker at politi og påtalemyndighet skal få lovhjemmel til å slå hardere ned på kriminaliteten. Man må innføre midlertidig økning av bøter for mindre vold, narkotika og de som ikke følger politiets pålegg om å fjerne seg.

Bruk isolasjon

De som utfører vold mot offentlige tjenestemenn må hurtig bli dømt og fengslet. I tillegg må smitteterror, der man smitter folk med vilje, få økt straff, med blant annet bruk av isolasjon av den dømte.

Det er viktig å bekjempe kriminelle som utnytter koronakrisen vi står overfor. I krisetider må man ta av seg silkehanskene og ta på jernhanskene. De kriminelle gjengene skal ikke få hindre vår kamp mot koronaviruset.

Fremskrittspartiet gir sin fulle støtte til politiet og ønsker nulltoleranse for kriminelle i koronakrisen.