Veggismandag

Veggismandag besøker Kolonihagen bakeri. Maten er digg, servicen halvveis. Foto: Mandel og Sesam
Veggismandag besøker Kolonihagen bakeri. Maten er digg, servicen halvveis. Foto: Mandel og Sesam

Kolonihagen bakeri: wrapen er digg, men husk å spørre om hele menyen

Vi var litt overrasket over at maten ble servert på engangsservise, mens kaffen kom i pappbeger, all den tid Kolonihagen bakeri markedsfører seg som et økologisk bakeri.

Publisert

Midt på et bilfritt torg, med lyden av springvann, er alt tilrettelagt for et sjarmig bakeriutsalg. På en solrik dag er det da også ganske mange barnevogner å se, og kanskje har noen av dem kombinert besøket med en trilletur langs Akerselven.

Innendørs er det i og for seg ekstremt liten plass, men uteområdet er til gjengjeld større og har et lite tak som skjermer for nedbør om det skulle begynne å dryppe. Som seg hør og bør i Norge, hvor sommeren garantert tar slutt, har de tepper for hånden og puter til å sitte på.

Veggismandag

Bak Veggismandag står Kristin og Beathe. De driver Mandel & Sesam, et fotobyrå rettet mot grønn livsstil, bærekraft og plantebasert mat. Hver mandag deler de et grønt måltid i Oslo, uten å bruke de store summene. Kristin spiser vegansk, Beathe vegetarisk.

Ettersom dette er et bakeriutsalg, er det naturlig nok mest brødvarer å få kjøpt, og dagens sandwicher står utstilt i et lite monter på disken. Vi så ingen meny, men spurte en ansatt om grønne alternativer.

Fint å sitte ute på Kolonihagen bakeri og høre vannet risle. Foto: Mandel og sesam
Fint å sitte ute på Kolonihagen bakeri og høre vannet risle. Foto: Mandel og sesam

Fisket ut kjøttpålegget

Ingen av sandwichene som var ferdiglaget var vegetariske eller veganske, men betjeningen var behjelpelig med å tilberede alternativer. Som hun sa bak kassen: “jeg skal bare sjekke at vi har råvarer”. Her er det altså fullt mulig å gå på en smell, så det kan nok være lurt å ringe først, om du ikke vil ende opp med å ta deg en bolle.

Kristin valgte en vegansk wrap med crunchy salat, sopp og tomat-marmelade. Den var søt og nøttete på smaken, og fikk et fint lite piff av vårløk. Kristin syntes den var “skikkelig digg”, faktisk ekstremt god sammen med en syrlig drikke som kombucha.

Beathe gikk for et rundstykke med chèvre, tomat, salat og tomat-marmelade. Denne var opprinnelig laget med salami, men ble vegetarisert med det kjente håndgrepet “fisk-ut-kjøttpålegget”…

Wrappen var god. På rundstykket var salamien fisket ut. Foto: Mandel og sesam
Wrappen var god. På rundstykket var salamien fisket ut. Foto: Mandel og sesam

Moralen er: Spør om hele menyen

Begge rettene var blottet for urter og andre finesser, men var absolutt gode uten å være noe spesielt.

Vi var litt overrasket over at maten ble servert på engangsservise, mens kaffen kom i pappbeger, all den tid Kolonihagen bakeri markedsfører seg som et økologisk bakeri. Men pluss for sugerør av papir. Lokalet er litt smårufsete og betjeningen noe halvhjertet, men alt i alt et koselig sted som ikke forsøker å være noe annet enn et bakeriutsalg.

Mens vi satt og spiste fikk bordet ved siden av servert rykende varme ostesmørbrød og salat, noe vi hverken hadde sett eller hørt noe om. Moralen er: Spør om hele menyen!

Kolonihagen bakeri, praktisk:

  • Hvor: Lilleborg torg, ved Sandakersenteret. Ivan Bjørndals gate 25
  • Toalettet: Rent og pent, med stellebord til de minste
  • Kaffe: Tilbyr plantebasert melk

Ute etter en vegetarisk lunsj. Her ligger flere veggismandager.

Powered by Labrador CMS