Knut Ivan Rasmussen (44) startet svømmeturen fra Oslo 1. juli. Onsdag var han endelig fremme i Bergen. — Jeg fikk en veldig fin velkomst, kan han fortelle.

Knut Ivan (44) svømte hele veien fra Oslo til Bergen: — Uvirkelig

Etter en svømmetur på 700 kilometer gikk Knut Ivan Rasmussen (44) i land i Bergen onsdag ettermiddag. Svømmeturen startet i Oslo 1. juli og har aldri blitt gjort tidligere. — Det er spesielt å være på land nå. Jeg har ikke rukket å lande, forteller han.

Publisert

Rett før klokken 15 onsdag ettermiddag var Knut Ivan Rasmussen fremme på kaia i Bergen. Å svømme rundt hele kysten fra Oslo til Bergen er det ingen andre som har gjort før, melder NRK.

På vei inn Vågen ble han hilst av skipsfløyter, vannsprut fra brannbåten, applaus og heiarop fra folk på kaiene. På brygga sto venner og skuelystne for å ta imot rekordsvømmeren.

Til VårtOslo forteller den ivrige svømmeren at han nå er på vei til hotellet for å hvile, og at han er veldig fornøyd med velkomsten.

— Det var fantastisk. Jeg fikk en veldig fin velkomst i Bergen. Utrolig hyggelig, forteller Rasmussen om "landingen".

— Det er spesielt å være på land nå. Jeg har ikke rukket å lande.

— Det er spesielt å være i land nå, sier Knut Ivar Rasmussen, i det han nettopp har kommet i land i Bergen.

Glad i det ekstreme

VårtOslo har tidligere intervjuet Rasmussen. Da befant han seg ved Jærens vestligste punkt, Revtangen. Rasmussen, som ellers er psykolog og mental coach, kunne fortelle at ekstreme ting og utfordringer var noe han absolutt var glad i.

— Jeg er glad i ekstreme ting, og det gir meg noe å utfordre meg selv fysisk og psykisk. Jeg har tenkt lenge på hvor langt jeg er i stand til å svømme. Fra Oslo til Bergen utviklet seg til å bli det naturlige, med tanke på å svømme fra øst til vest og mellom to storbyer, kunne Rasmussen fortelle.

Han kunne også fortelle at han hadde satt seg et mål om å komme frem til Bergen innen 20. august. Han sier det føles uvirkelig at målet ble nådd, men at han må la det synke inn.

— Det føles utrolig bra! Uvirkelig nesten. Jeg må bruke litt tid på å lande og la det synke inn, forteller han.

Powered by Labrador CMS