DEBATT

Politiet er på plass etter at en person er stukket med en skarp gjenstand på Tveita senter.
Politiet er på plass etter at en person er stukket med en skarp gjenstand på Tveita senter.

– Oslo opplever nå en voldsbølge

Vi trenger økt handlekraft, økt innsats og flere konkrete tiltak for en tryggere by. Vi aksepterer ikke slåsskamper, knivstikking og skuddvekslinger. Oslofolk skal ha en tryggere by.

Publisert

Det har vært skutt på åpen gate på Torshov to ganger, det har vært flere alvorlige angrep med kniv flere steder i byen, og slagsmål. Over flere år er det stadig flere unge som bevæpner seg med kniv, og det er lav terskel for å bruke kniven.

Kun flaks gjør at ikke flere liv er går tapt. Impulskontrollen kan være lav i en rekke konflikter, og når knivene er så tilgjengelig som hos mange nå, øker dette faren for at liv kan gå tapt.

Bare siden juni i år, har politiet i Oslo tvitret 28 ganger om knivepisoder, og dette er kun de tilfellene politiet velger å gå ut med. Byrådsleder Raymond Johansen påpeker at «de vet hvem disse ungdommene er». Da er det på tide å sette inn strengere, mer effektive og mer konkrete tiltak.

Ambulerende voldsteam

Selv om politiet peker på at antallet unge gjengangere har gått ned sammenlignet med i fjor, så er det ikke et glansbilde vi ser i Oslo.

Frp har tidligere tatt initiativet til en høring i bystyret om ungdomskriminalitet og satt av midler til et byomfattende ambulerende voldsteam. Dette kan bistå primært videregående skoler i akutte faser eller forebyggende faser og samarbeide med barnevern og politi. Vi ønsker også en trygghetsgaranti på skolene.

Kriminaliteten må bekjempes

Vi trenger blant annet økt kommunal forebygging, raskere straff og å beholde og utvikle lokale politistasjoner. Politiet skal ha vår tillitt til å gjøre de vurderinger og tiltak de mener er best. I vårt alternative budsjett for 2022 la Frp av mer midler enn byrådet til kriminalitetsbekjempelse.

I Oslo har vi også for lite søkelys på å exit-programmer. I dag er det vel kun bydel Søndre Nordstrand som har et slikt tiltak, og her er det igjen postnummeret ditt som bestemmer om du kan benytte deg av et slikt tilbud eller ikke. Vi vil ha tjenester for hele byen vår.

Powered by Labrador CMS