Sirin Hellvin Stav stiller på toppen av MDGs liste, mens Rauand Ismail kan bli byens neste ordfører, om MDG får det som de vil.
Sirin Hellvin Stav stiller på toppen av MDGs liste, mens Rauand Ismail kan bli byens neste ordfører, om MDG får det som de vil.

Sirin Hellvin Stav (34) på topp for Oslo MDG. Rauand Ismail (23) ordførerkandidat. Her er MDGs 15 toppkandidater

En Kjelsås-jente er nominert som MDGs toppkandidat i Oslo til neste års kommunevalg. På andreplass står fungerende partileder Arild Hermstad. Men MDG har også en plan om å få ordføreren. – Jeg gleder meg til å kjempe.

Publisert

– Vi i nominasjonskomiteen er stolte av å kunne legge frem en innstilling som forsterker og fornyer det grønne prosjektet i hovedstaden. Vi mener Sirin og Arild vil utgjøre en uslåelig duo på topp for Oslo MDG, sier Kari-Anne Isaksen, leder av nominasjonskomiteen.

Det er medlemmene i Oslo MDG som skal ta den endelige beslutningen om hvem som får hvilken plass på lista under nominasjonsmøtet 26. oktober.

Oslo-byråd innstilt på førsteplass

Sirin er en ekte Oslo-jente fra Kjelsås som brenner for bypolitikk. Hun har bred politisk erfaring som bydelspolitiker på Sagene, gruppeleder for Oslo MDG i bystyret, leder for samferdsels- og miljøutvalget i bystyret, og siden juni 2021 byråd for miljø og samferdsel.

– Sirin er en blid, tydelig og modig politiker, som representerer MDGs politikk og prosjekt på en strålende måte. Hun er svært kunnskapsrik og tydelig på grønn, omfordelende og radikal politikk. Vi i nominasjonskomiteen mener hun er en fantastisk frontfigur for MDG i Oslo, sier Kari-Anne Isaksen.

– Jeg takker ydmykt for tilliten fra nominasjonskomiteen. Dette er et vinnerlag! Sammen skal vi gjøre Oslo til en enda grønnere og bedre by å bo i for alle, uavhengig av alder, lommebok eller funksjonsevne. Og vi skal kjempe for også de uten stemmerett – barna, dyra og naturen, sier Sirin Hellvin Stav.

Partileder som andrekandidat

På andreplass innstiller nominasjonskomiteen fungerende partileder Arild Hermstad.

– Vi er svært fornøyde med at fungerende partileder Arild Hermstad også har takket ja til å kaste seg inn i Oslo-politikken. Arild er en av MDGs fremste og mest kjente politiske profiler og vil, som medlem av partiledelsen, bidra til å løfte Oslo i lokalvalgkampen, sier Kari-Anne Isaksen.

Rauand Ismail ordførerkandidat

Oslo skal få en ny ordfører etter valget neste høst, siden Marianne Borgen ikke tar gjenvalg. Nominasjonskomiteen innstiller på Rauand Ismail som MDGs ordførerkandidat i Oslo.

– Rauand har engasjement og kunnskap på en rekke saksfelt, enten det er å fronte felles sak med Bård Hoksrud om koronapolitikk, barn og unges frykt for en fremtid med klimakrise og krig, eller rasisme eller trusler mot skeive og minoriteter. Han er god til å snakke med og forstå mennesker fra alle deler av samfunnet, noe nominasjonskomiteen mener vil gjøre ham til en strålende ordfører for Oslo, sier Kari-Anne Isaksen.

– Det vil være en stor ære å få være ordførerkandidaten til Oslo MDG. Nå skal partiet få si sitt. Jeg gleder meg til å kjempe for velgernes tillit til å styre byen i fire nye år, og føre landets grønneste og mest rettferdige politikk, sier Rauand Ismail.

MDGs 15 på topp

 1. Sirin Hellvin Stav (34) Sagene
 2. Arild Hermstad (56) Østensjø
 3. Eivind Trædal (37) Alna
 4. Juni Romero y Cordero Berg-Nielsen (18) Østensjø
 5. Einar Wilhelmsen (48) Østensjø
 6. Rauand Ismail (23) Grünerløkka
 7. Sigrid Z. Heiberg (34) St.Hanshaugen
 8. Almaz Asfaha (33) Sagene
 9. Tom Kristian Berger (38) Gamle Oslo
 10. Einy Langmoen (65) Nordstrand
 11. Margit Martinsen (20) Grünerløkka
 12. Arne Haabeth (47) Frogner
 13. Ane Sangnes (40) Grorud
 14. Shoaib Sultan (49) Vestre Aker
 15. Laila Madsö (52) Nordre Aker
Powered by Labrador CMS