Oslo har tre jenter på juniorlandslaget i langrenn. Fra venstre dagens sølvvinner Tuva Anine Brusveen-Jensen, Lyn, Nora Elisabeth Falster, Heming og den dobbelte gullvinneren fra junior-VM Milla Grosberghaugen Andreassen, Bækkelaget.

Oslojentene Milla og Tuva Anine sørget for dobbeltseier i Junior-VM i langrenn

Oslo er et av de beste stedene å vokse opp, skal du bli god på ski. I hvert fall hvis vi skal legge dagens resultater fra junior-VM på ski i Canada til grunn.

Publisert

— Det ble et hardt løp, for Tuva Anine presset meg hardt hele veien, sa gullvinner Milla Grosberghaugen Andreassen (17) etter seieren på 10-kilometer skøyting i junior-VM i langrenn. Vinneren representerer Bækkelagets Sportsklub, mens sølvmedaljevinneren Tuva Anine Brusveen-Jensen (20) går for Lyn.

De to hadde startnummer etter hverandre, og Milla kunne se sin argeste konkurrent gjennom det meste av løpet. De siste kilometerne tok Tuva Anine innpå, men kom seks sekunder for sent i mål til å ta gullet.

— Kanskje neste gang

— Det var et tøft løp, jeg gjorde alt jeg kunne, men klarte ikke å ta seieren i dag, men kanskje neste gang? sa en veldig blid Brusveen-Jensen etter løpet.

Tuva Anine Brusveen-Jensen kommer fra Tåsen, og tok bronsemedalje i fjorårets junior-VM. Et stykke ut i slekta er hun i familie med Håkon Brusveen, som tok gull på 15 kilometer i OL i Squaw Valley i 1960.

Marina Kälin fra Sveits tok en litt overraskende bronse. På første mellomtid ledet svenske Lisa Eriksson, men den harde åpningen kostet, og hun havnet til slutt utenfor top ti. Norske Oline Vestad ble nummer fire.

Powered by Labrador CMS