Edwin Kronstad sladder for publikum på St. Hanshaugen. Foto: Tomasz Majewski / Red Bull Content Pool
Edwin Kronstad sladder for publikum på St. Hanshaugen. Foto: Tomasz Majewski / Red Bull Content Pool

Spektakulær sladding og sykkelakrobatikk i tidenes første Red Bull Sladding. Sjekk video

Publisert Sist oppdatert

Et tallrikt publikum fikk lørdag servert spektakulær sladding og sykkelakrobatikk. Zakarias Johansen ble sladdekongen på St. Hanshaugen.

Tilskuerne fikk bevitne verdens første utgave av Red Bull Sladding – en konkurranse hvor det gjelder å ta seg raskest mulig fra toppen til bunnen av parken, med innlagte hindre som må forseres og soner hvor det er påbudt å sladde.

51 syklister fra sju land deltok i konkurransen, og de stilte på alt fra downhill-sykkel til landeveissykkel og bysykkel.

Byens beste sladder

Til slutt var det enduro-syklist Zakarias Johansen, fra Team Ibis Cycles, som kunne krone seg med tittelen byens beste sladder. 24-åringen, med VM-bronse i downhill, tok en knepen seier foran downhill-syklist Brage Vestavik.

– Det er ganske kul tittel å ha det. Brage lå foran meg i semifinalen, men jeg visste jeg hadde litt mer å hente. Løypa er ganske kort, så man har ikke rom til å gjøre noe feil. Du må kjøre perfekt, forklarer Johansen.

Brakk nesten ankelen

Downhillsyklist Mads André ”Makken” Haugen stilte for anledningen som speaker, kjørende på en pensjonert bysykkel fikk han nemlig et ublidt møte med wallride-hinderet dagen før konkurransen – noe som nesten endte med ankelbrudd. Fra sidelinjen ble han vitne til en folkefest i parken.

– Det er godt å se at publikum finner interesse i noe annet enn landevei og Birken. Dette eventet er lavterskel og spiller på sykkelmoro og lek, og det er gøy å se at folk har interesse for det.

Topp 3-lista:

  1. Zakarias Johansen (Team Ibis Cycles), 19.9 sek
  2. Brage Evensen Vestavik, 21.4 sek
  3. Jens Bergmann (Sportsklubben Rye), 25.2 sek

Red Bull Sladding på St. Hanshaugen