Leder for felles operativ tjeneste i Oslopolitiet Johan Fredriksen, er tildelt Politiforums ærespris. Her fra en pressekonferanse i 2019.

Politiforums Ærespris til Johan Fredriksen

Politiforum ærespris for 2021 gis til leder for felles operativ tjeneste i Oslopolitiet Johan Fredriksen, blant annet for sin håndtering av 22. juli-terroren.

Publisert

Til Politiforum sier Johan Fredriksen at han er uenig i kritikken politiet fikk for håndteringen av terrorangrepet.

– Der jeg så våre mannskaper, som for det de var verdt i ytterste konsekvens var villige til å ofre livet for å redde flest mulig av ungdommene på Utøya, så mediene og lettvinte kritikere noe annet. De latterliggjorde tidvis tjenestemennenes prisverdige initiativ. Jeg følte det var dypt urettferdig overfor mannskapene som var der, sier han.

Tryggheten som ble revet bort

Fredriksen ble uteksaminert fra Politiskolen i 1981 og har jobbet som politi i 43 år. Han fyller 65 år i mai og blir pensjonist til sommeren. Juryen viser til hans evne til å spre trygghet i tiden etter 22. juli.

– Trygghetsfølelsen, som innbyggerne i Norge hadde tatt for gitt, var som revet bort på et blunk. Det var en av disse situasjonene som krever ro og sindighet, og ledere som gjennom sin framferd og tilstedeværelse evner å spre trygghet. I timene, dagene og ukene etter 22. juli, var Johan Fredriksen en slik person, skriver juryen i sin begrunnelse.

Totalt 33 personer var nominert til prisen. Fredriksen ble nominert av politiet selv.

Powered by Labrador CMS