Politiet på plass da Extinction Rebellion ved fem-tiden mandag morgen aksjonerte mot et tog fylt av flybensin på Sjursøya.

Politiet har bortvist aktivister fra Sjursøya. Men Extinction Rebellion fortsetter å blokkere tog med flybensin

Aktivister fra Extinction Rebellion har siden fem-tiden mandag morgen blokkert et tog med flybensin på Sjursøya. — Vi planlegger å overnatte ved toget, sier aktivist Dag Kolstø.

Publisert

Parallelt med blokkering av toget sperret også Extinction Rebellion en vei ved Sjursøya.

— Et titalls aktvister har fått pålegg om bortvisning, men ingen er så langt blitt pågrepet, opplyser politiets operasjonsleder Line Skott til VårtOslo.

Politiet: — Har løpende dialog med aktivistene

Aksjonistene som er bortvist ble kjørt vekk av politiet. Men ved 17-tiden mandag ettermiddag er det fortsatt et titalls aktivister som har lenket seg fast ved toget på Sjursøya.

Extinction Rebellion med en jordklode på vei for å blokkere et tog med flybensin på Sjursøya.

— Vi blokkerer fortsatt toget og planlegger å overnatte her, sier Dag Kolstø i Extinction Rebellion til VårtOslo.

Ifølge Kolstø vil ikke politiet bruke verktøy som skjærebrenner til å kutte aktivistene løs. Årsaken skal være at gnister fra en skjærebrenner vil kunne antenne flybensinen i toget.

— Vi har løpende dialog med både aktivistene og Oslo Havn, opplyser operasjonsleder Line Skott.

— Vi står midt i en verdenskrig mot vårt eget livsgrunnlag. Verdens ledere har sviktet i klima- og naturkrisen, og vi står overfor menneskelige lidelser i en dimensjon vi aldri har sett før: hetebølger, sult, skogbranner, vannmangel, matmangel og flom, sier Jesper Lagerman, en av Extinction Rebellion-aktivistene som er med på blokaden.

Powered by Labrador CMS