Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen frykter serveringssteder vil se seg nødt til å stenge dørene for godt.
Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen frykter serveringssteder vil se seg nødt til å stenge dørene for godt.

Virke-direktør om de nye strenge koronatiltakene: - Byrådet har stengt utelivet i Oslo

Hovedorganisasjonen Virke frykter serveringssteder blir stengt for godt med byrådets strenge koronatiltak. — De har allerede store problemer med inntjeningen, sier Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen.

Publisert

Virke mener de nye koronatiltakene i Oslo stenger utelivet og etterlyser tiltak for bransjen.

— Disse virksomhetene har allerede store problemer med inntjeningen som følge av nedstengning og smittevernrestriksjoner, og disse vil gi ringvirkninger i årevis for en bransje med lave marginer, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

Munnbind påbudt på alle utesteder

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) informerte i dag om nye tiltak som vil gjelde i Oslo fra torsdag 29. oktober.

Blant tiltakene er stans i innslipp til utesteder klokken 22, maks 20 deltakere på arrangementer uten fast seteplassering og påbud om munnbind inne på serveringssteder for ansatte og gjester i alle situasjoner der man ikke sitter ved et bord.

Virke mener byrådet i Oslo i praksis har stengt utelivet med de nye tiltakene.

— Derfor vil det være avgjørende med tiltak rettet mot bransjen for at den skal overleve, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Han mener dagens innstramminger i Oslo vil gjøre det krevende for mange virksomheter i handels- og tjenestenæringen, og spesielt servering og uteliv. Han frykter steder vil se seg nødt til å stenge dørene for godt.

NHO frykter også hotell- og utelivskonkurser

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener at de nye koronatiltakene i Oslo betyr at mange hoteller og serveringsbedrifter må stenge.

— Det vil rett og slett ikke være lønnsomt å holde åpent. Skal vi klare å bevare servering og utelivsbransjen i Oslo, og alle arbeidsplassene i bransjen, må kompensasjonsgraden økes til minst 70 prosent, sier hun i en pressemelding.

Devold sier at reiselivet setter pris på at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på byrådets koronapressekonferanse mandag ettermiddag sa at myndighetene nå må få på plass en bedre kompensasjonsordning fra bransjen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS