DEBATT

«For oss som gjør jobben», sto det på posen han hadde lagt igjen. Men mannen var borte. Sporløst forsvunnet.

– De er ikke populære arbeidsinnvandrerne. De tar jobbene fra oss, sier noen. De sprer Korona, sier andre

For denne mannen ble kanskje håpet ødelagt. Avstanden ble kanskje for stor. Hverdagen, vertskapet og/eller pandemien ble kanskje for mye å bære.

Publisert

Han hadde lagt alt pent etter seg på denne benken ved Akerselva tidligere i år. Klærne lå der pent i en stabel. Pass, nøkler og lommebok pent plassert ved siden av.

Trolig en arbeidsinnvandrer som hadde kommet hit for å tjene penger. «For oss som gjør jobben», sto det på posen han hadde lagt igjen. Men mannen var borte. Sporløst forsvunnet.

Hadde han gått seg en tur? Eller hoppet i Akerselva? Vi ventet en stund, søkte langs elva, ringte etter hjelp…

Ikke deres feil

Svarene har vi fortsatt ikke, men han dukker opp i tankene mine innimellom. De er ikke populære arbeidsinnvandrerne. De tar jobbene fra oss, sier noen. De sprer Korona, sier andre.

På benken lå klær, pass, nøkler og lommebok pent plassert ved siden av hverandre i stabler.

Men det er ikke de som har laget norske smittevernregler, og det er ikke de som motarbeider norske lønns- og arbeidsbetingelser.

Norge kunne ikke klart seg uten

Norge kunne ikke klart seg uten dem. De har forlatt familie og hjemland for å tjene penger. For å forsørge sine familier. For å jobbe …. For å skape håp og framtidstro for seg selv og sine egne.

Men for denne mannen ble kanskje håpet ødelagt. For denne mannen ble kanskje avstanden for stor. For denne mannen ble kanskje hverdagen, vertskapet og/eller pandemien for mye å bære…

Powered by Labrador CMS