Knut Kippersund gikk av med seieren i 2021. Her fremfører han vinnerlåten
Knut Kippersund gikk av med seieren i 2021. Her fremfører han vinnerlåten "Head High" på Hovedscenen i Pride Park.

Jakter årets Pride-låt: - Kanskje er det nettopp du som får stå på hovedscenen i Pride Park

Oslo Pride vokser under Skeivt kulturår 2022, som markerer at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Nå er festivalen på jakt etter årets Pride-låt.

Publisert

— Det å ha Oslo Pride-låta gir stor eksponering og kan være startskuddet for artistdrømmen, sier produsent for hovedscenen i Pride Park, Majken Evensen.

— Det byr på medieoppmerksomhet og tilgang til et fantastisk Pride-publikum som er klare for å danse og synge med til akkurat din låt under Pride. Og kanskje er det nettopp du som får stå på scenen, sier Evensen.

Planlegger normal festival etter pandemien

Det ble Pride-parade i fjor, tross pandemi. I år er det Skeivt kulturår som markerer at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge.
Det ble Pride-parade i fjor, tross pandemi. I år er det Skeivt kulturår som markerer at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge.

Nå vil Oslo Pride ha inn bidrag, og festivalen ser etter en låt som er oppløftende, leken og sommerlig. En vinnerlåt har god tekst, er fengende og lett å synge med på.

Det er ikke et krav at låta er skrevet spesifikt for Oslo Pride, men den må stå i stil med Oslo Prides verdier rundt mangfold, inkludering og solidaritet, skriver festivalen i en pressemelding.

Etter to år med pandemi og alternative gjennomføringer er det mange som nå gleder seg til Pride i Skeivt kulturår 2022.

— Vi planlegger for normal gjennomføring av årets festival. Vi skal skape den Pride-følelsen folk har savnet under pandemien, sa Pride-leder Inger Kristin Haugsevje i januar.

— Gleder meg veldig

Sist gang det var en "normal" Pride-parade, altså uten korona, anslo politiet at rundt 500.000 mennesker samlet seg i Oslo sentrum. Nå håper Pride-arrangøren at noe lignende kan skje i år.

Det blir som vanlig Pride House, Pride Park, Pride Parade, og ikke minst Pride Square, som er nytt av året.

Pride Square blir på Youngstorget, der arenaen blir delt i to. Den ene delen er alkoholfri og familievennlig. Den andre delen får en utescene Loud 'n' Proud.

— Jeg har savnet en bredere kunst- og kulturprofil på pride, og gleder meg veldig over alle de flotte samarbeidene vi har fått til for Pride Square, sier Inger Kristin Haugsevje til festivalens nettside.

Powered by Labrador CMS