Inga Marte Thorkildsen er bekymret for utviklingen i koronasmitte blant byens ungdommer.
Inga Marte Thorkildsen er bekymret for utviklingen i koronasmitte blant byens ungdommer.

Oslos skolebyråd med presisering av smitteregler for videregående skoler

Stadig flere ungdommer får påvist korona. Det bekymrer skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo, som vil unngå rødt nivå på videregående skoler.

Publisert

De videregående skolene i hovedstaden har nå gult nivå, som betyr moderate smitteverntiltak, og ifølge Aftenposten vurderte kommunen å gå over til rødt, men endte opp med å fortsette på gult nivå.

Skolebyråden sendte imidlertid ut nye presiseringer tirsdag til utdanningsetaten om smitteverntiltak ved videregående skoler.

Disse presiseringene inkluderer påbud om hjemmekontor for de ansatte når det er praktisk mulig, at møter mellom ansatte først og fremst skal foregå digitalt og at hjemmeundervisning skal tas i bruk når smittevernet ikke kan opprettholdes.

– Dette er en tydeliggjøring

– Vi har grundig vurdert om det er tiden for rødt nivå. Dette er en type vurdering vi plikter å gjøre, sier Thorkildsen.

Å gå inn med rødt nivå betyr ganske omfattende tiltak, og i samråd med helsemyndighetene har Oslo endt på å fortsette med gult.

– Dette er en tydeliggjøring. Det skal ikke være noe tvil om hva som gjelder, sier Thorkildsen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS