Gyldenløves_gate 15
Her, i Gyldenløves gate 15 på Frogner, skjuler det seg en park. Reguleringen av eiendommen som park er omstridt, og utbyggere ønsker seg boliger her.

— Hvem visste det var en park i Gyldenløves gate 15

Camilla Wilhelmsen
Nestleder i byutviklingskomiteen (FrP)

Det er lov å ønske seg annen manns hage, men fra der å skulle gå til det skritt å regulere en boligeiendom til park mot eiers vilje, er etter mitt syn helt uakseptabelt.

I Gyldenløves gate 15, rett ved Arno Bergs plass, har det faktisk vært en park i hele seks år. Det var bystyret som regulerte denne eiendommen til park. Siden har årene gått, ingenting har skjedd, parken blir ikke brukt, og eier har nå fremmet et forslag om å bygge et bygg med tre leiligheter og skille ut en del av tomten til park. Eier har således strukket seg langt i forsøket på å komme til en minnelig løsning overfor de partiene som i sin tid vedtok at eiendommen deres skulle bli park.

Eiendomsretten er grunnleggende

Det er lov å ønske seg annen manns hage, men fra der å skulle gå til det skritt å regulere en boligeiendom til park mot eiers vilje, er etter mitt syn helt uakseptabelt. Eiendomsretten er en grunnleggende rett som vi i Fremskrittspartiet hegner sterkt om.

Uforståelig park-argument

Dagens byråd foreslår nå å videreføre gjeldende parkregulering. En av begrunnelsene er at det er behov for flere grøntområder i nærområdet. Jeg kan vanskelig tenke meg et grønnere område enn akkurat her på Frogner, i umiddelbar nærhet til både Frognerparken, Slottsparken, Uranienborgparken og Vestkanttorget. Bare to hundre meter oppi bakken ligger den vakre parken hvor Revmatikerforbundet leier kontorer av Oslo kommune.

Vi har godt med parker i nærområdet, og i den sammenhengen blir det enda mer uforståelig å skulle ta seg slik til rette på en privat eiendom.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer