Målet med den humanistiske konfirmasjonen er å styrke de unges evne til selvstendig tenkning og etisk handling.

Aldri har flere valgt Humanistisk konfirmasjon i hovedstaden

Så langt har tett oppunder 1900 ungdommer i Oslo meldt seg på til Humanistisk konfirmasjon i 2023. Det er ny rekord.

Publisert

1. oktober er påmeldingsfristen for å melde seg på Humanistisk konfirmasjon i 2023. Aldri før har så mange ungdommer i Oslo gjort nettopp dét.

Humanistisk konfirmasjon består av et kurs og en høytidelig seremoni. For 2023 tilbyr Human-Etisk Forbund i Oslo 154 forskjellige kurs. Det vanligste er kveldskurs fordelt på 13 skoler, men det tilbys også intensive feriekurs i vinterferien, påskeferien og langhelgene i mai, samt 40 leirkurs enten i påsken eller langhelgene i mai.

Den humanistiske konfirmasjonen ender i en høytidelig seremoni i Rådhuset.

– Vi er svært glade for den jevne og gode økningen i deltakelsen i Oslo, sier styreleder i Human-Etisk Forbund Oslo, Roar Johnsen.

Får mange gode tilbakemeldinger

– På konfirmasjonskurset får konfirmantene anledning til å utforske og diskutere sentrale temaer som angår oss alle. Målsettingen for kurset er å styrke de unges evne til selvstendig tenkning og etisk handling, sier Johnsen.

Han sier de får mange gode tilbakemeldinger, både på kursene og på seremoniene. Alle som melder seg på innen 1. oktober er garantert å få plass på et av kursene, mens de som melder seg på etter fristen vil få plass hvis det er ledig kapasitet.

Powered by Labrador CMS