DEBATT

Det er slutt på kravet om kjentmannsprøve for taxisjåfører i Oslo og Akershus. Neste sommer gjelder endringen for hele landet.
Det er slutt på kravet om kjentmannsprøve for taxisjåfører i Oslo og Akershus. Neste sommer gjelder endringen for hele landet.

– Taxisjåførene trenger ny regjering i 2021

I Oslo er det mange som har livsgrunnlaget sitt i taxinæringa, mange av de med innvandringsbakgrunn. De fortjener bedre enn en Høyre-regjering som tar fra dem arbeidet deres.

Publisert

Arbeiderpartiet vil ha en taxinæring der kundene kan kjenne seg trygge, og der sjåførene kan leve av jobben sin. Vi vil at taxisjåførene skal få fortsette å gjøre en unik og viktig jobb, uten å bli fratatt levebrødet sitt.

I 2019 vedtok Høyre-regjeringen å rasere taxinæringa, som trer i kraft 1. november. De bestemte seg for at det skal bli fritt fram for apper som Uber, Lyft og Cabify å tre inn i næringen. Dette velger de å gjøre på tross av advarsler om at det vil gi en mer ukontrollert bransje, med større innslag av svart arbeid.

Fortjener bedre

I Oslo er det mange som har livsgrunnlaget sitt i taxinæringa, mange av de med innvandringsbakgrunn. Dette er folk som innvandret til Norge, og fikk muligheten til å drive med et ærlig arbeid. Folk som har kjørt taxi gjennom hele livet, og noen av de kan til og med være for gamle til å starte med noe nytt. De fortjener bedre enn en Høyreregjering som tar fra dem arbeidet deres.

Arbeiderpartiet mener at taxisjåfører må ha rett til å kunne leve av jobben sin. Derfor synes jeg at det er forkastelig at Høyre-regjeringen legger opp til en politikk med stor usikkerhet, og dårlige arbeidsvilkår for taxisjåførene. Det er mange med meg som frykter at bransjen kan utvikle seg til et marked preget av svart arbeid og useriøsitet.

Trenger en ny regjering

Vi i Arbeiderpartiet stemte imot regjeringas urettferdige forslag, og når vi kommer i regjering, vil vi utvikle taxinæringen slik at sjåførene kan være faste ansatte med lønn de kan leve av og sørge for at passasjerene får trygge og gode tjenester. Taxinæringa trenger en ny regjering i 2021!

Powered by Labrador CMS