DEBATT

— Vi skal gå igjen og da håper jeg du vil gå med oss, sier artikkelforfatteren.
— Vi skal gå igjen og da håper jeg du vil gå med oss, sier artikkelforfatteren.

- Skuddene ble avfyrt av en som hater oss fordi vi er til

— Tidligere i år anmeldte jeg en blond kvinne fra Trøndelag som hadde tatt et bilde fra min profil av min avdøde bestefar og meg selv som 5-åring på hyttetur på Hvaler. Til bildet skrev hun: «Nei til pride, folk som identifiserer seg som barn og pedofil legning som en del av alfabetet». Hatet mot skeive er ikke tilfeldig.

Publisert

Natt til lørdag ble det vi skeive som fikk oppleve blod, svette og tårer. En uke med smil, latter, dans og glede med avsluttet med drap, skudd og sjokk.

Mange sitter nå igjen med redsel, sorg og sinne - meg selv inkludert.

London Pub er det eneste utestedet som er åpent 365 dager i året. Det er åpent fordi ikke alle har en familie å feire julaften med, eller et trygt sted å være seg selv. Det er ikke tilfeldig.

— En som hater oss fordi vi er til

I akkurat Pride-uken er det en gate fylt av regnbuer, glitter og frihet. Det er heller ikke tilfeldig. Når telefonen blinket hos mange i helgen, så er heller ikke det tilfeldig.

Det som var tilfeldig var hvem som var der akkurat da.

Noen hadde gått minutter før. Andre hadde gått ut for å ta seg en røyk eller fordi de var på vei hjem. Andre fordi de var på vei inn.

Felles for dem alle var at de gledet seg, danset, drakk og var frie. I en sommernatt var de barn av regnbuen. Frie til å leve som seg selv.

Inntil skuddene ble avfyrt av en som hater oss fordi vi er til. For kjernen i vårt samfunn de aller, aller fleste setter så umåtelig høyt. Det er friheten til å elske den du vil og til være deg selv.

— Hatet mot skeive er ikke tilfeldig.

Det kommer fra små grupper som mener sånne som oss ikke burde eksistere. Noen av dem er motivert av religion enten det er islam eller kristendom, noen er høyre-ekstreme, nynazister eller bare vanlige folk som synes vi er ekle.

Tidligere i år anmeldte jeg en blond kvinne fra Trøndelag som hadde tatt et bilde fra min profil av min avdøde bestefar og meg selv som 5-åring på hyttetur på Hvaler.

Til bildet skrev hun: «Nei til pride, folk som identifiserer seg som barn og pedofil legning som en del av alfabetet».

— Vi skal gå igjen

Disse nettrollene som radikaliseres i sin egne mørke sumper av hat og intoleranse må sies imot. Enten det er Bhatti eller Lise.

Og når de er farlige må de forhindres fra drap og terror. Ikke forstår jeg hvordan menneskeheten har landet en mann på månen før vi alle har klart å akseptere at to mennesker kan være glade i hverandre.

Det første virker bare så mye vanskeligere enn det andre. Men heldigvis er vi mange, mange flere som er glad i et land hvor kjærligheten settes høyere enn hatet, hvor samhold er sterkere enn kuler.

Vi skal gå igjen og da håper jeg du går med oss.

For det er slike jenter og gutter, uansett legning, tro, etnisitet eller identitet, gode gamle Norge vil ha.

Powered by Labrador CMS