Ingrid Alexandras skulpturpark har bidratt til at flere skeive opplever Slottsparken som et positivt sted å være. Foto: Emilie Pascale

— Ingen i Oslo skal oppleve diskriminering eller ubehag grunnet legning

-- Det er på høy tid at byrådet orienterer om arbeidet med Oslos handlingsplan for skeive (LHBT-personer). Planen ble fremmet av Venstre i 2015, skriver Venstres Julianne Ferskaug.

Publisert

VårtOslo skrev om Fanny Sandberg Viks masteroppgave om hvordan skeive (LHBT-personer) opplever Oslo, og et av funnene var at mange opplever det som vanskelig å oppholde seg fritt på Grønland som skeive. Dette får Venstre til å reagere.

Ingen skal oppleve diskriminering eller ubehag grunnet legning uansett hvor man beveger seg i Oslo. At deler av byen oppleves som vanskelig å oppholde seg i som skeiv betyr at vi har en jobb å gjøre, både holdningsskapende og trygghetsskapende.

Masteroppgaven til Fanny Sandberg Vik viser behovet for å ikke behandle LHBT utelukkende som enkeltsak, men at bevisstheten må ligge gjennomgående i skole, byutvikling, og så videre.

Det er behov for å gjøre mer for at skeive skal oppleve at de kan leve helt frie liv i Oslo, og arbeidet med dette trenger å være et gjennomgående tema i alle ledd av politikken.

Julianne Ferskaug. Foto: Line Owren

Krever oppfølging av handlingsplan

Oslo Kommunes handlingsplan for likeverd og frihet, uavhengig av kjønnsuttrykk kjønnsidentitet og seksuell orientering, eller Stolte Oslo, ble fremmet av Venstres Hallstein Bjercke i 2015.

Planen var langt mer ambisiøs enn tidligere planer, og la opp til at hele kommunen skulle arbeide for å gjøre Oslo til en trygg og god by å være skeiv i.

Venstre mener at byrådet i Oslo bør komme med en statusrapport for arbeidet med Oslos handlingsplan for LHBT-personer. Det er på høy tid at byrådet orienterer om hvordan planen og pengene som fulgte med den har blitt fulgt opp de siste fire årene.

I planen foreslo vi en rekke tiltak for å gjøre det enklere å leve gode liv som skeiv i Oslo, og vi trenger å vite hva som har fungert og hva som ikke har fungert.

Fargene florerer på Grønland til tross for at området også er preget av negative opplevelser for skeive. Foto: Emilie Pascale

Grønland for alle

Pride var en stor suksess med større deltakelse og engasjement enn noen sinne, men det betyr ikke at vi kan hvile. Mange opplevde entusiasme og glede fra naboer og tilskuere på Grønland, men noen opplevde også sjikane.

Det er modig å starte paraden på Grønland, men det er også viktig. Grønland er en flott og fargerik bydel som tilhører alle i Oslo og alle skal føle seg trygge der.

Powered by Labrador CMS