Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) mente det var riktig å ikke informere bystyret om kostnadssmellen ved byggingen av ny reservevannforsyning i Oslo før tallene var kontrollsjekket.

Lan Marie Berg mente det var riktig å ikke informere om milliardsmellen

Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) mente det var riktig å ettergå tallene før hun informerte om kostnadssmellen ved byggingen av ny reservevannforsyning i Oslo.

Publisert

– Før jul mottok vi tilbud som var høyere enn forventet. Vann- og avløpsetaten ville gjøre en vurdering av årsaken til de økte kostnadene og hva dette ville ha å si for den totale kostnadsrammen. Det var ikke åpenbart da at kostnadsrammen ville brytes, sa Lan Marie Berg på en pressekonferanse fredag, ifølge Avisa Oslo.

Oslos nye reservevannløsning vil koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Milliardsmellen kom fram i kommunens reviderte budsjett, som ble lagt fram torsdag.

Ville være sikre på tallene

– Jeg har ønsket å informere bystyret korrekt og mente det var riktig å få en tredjepartsvurdering av en så stor kostnadsøkning i prosjektet. Vi har det sånn i investeringsregimet i Oslo kommune at vi får kvalitetssikring av eksterne parter. Det var riktig også når det viste seg å være mye dyrere, sa Berg.

Konsulentselskapet Holte Consulting fikk oppdraget med å ettergå beregningene 16. mars i år.

Både Høyre og Venstre varslet torsdag at de ønsker å kalle inn Lan Marie Berg til høring for å få klarhet i saken så raskt som mulig.

Powered by Labrador CMS