Kielfergen Color Fantasy ble brukt til smugling.

Lasten den 41 år gamle mannen hadde i bilen da han kjørte av Kiel-fergen på Hjortneskaia kostet ham dyrt

41-åringen forsøkte å smugle med seg store mengder. Det endte med det største beslaget tollvesenet har gjort i sitt slag på flere år.

Publisert

En nå 41 år gammel mann kjørte 18. februar i fjor av Kiel-fergen på Hjortneskaia med store mengder narkotika i bilen. Nå er tre menn dømt i saken.

To av de dømte er fra Buskerud og Vestfold. Den tredje mannen, som ifølge tiltalen skal ha organisert smuglingen, var bosatt i Sverige.

Tollerne fant 25 kilo heroin i hjulbrønnen på en Range Rover der 41-åringen satt bak rattet. Dette var det største heroinbeslaget tollvesenet har gjort på flere år.

I tillegg ble det funnet 5,9 kilo kokain skjult i taktrekket over bagasjerommet i bilen. En 34-åring, som var med på å hente narkotikapartiet i Nederland kjørte følgebil, ifølge dommen som ble avsagt i Oslo tingrett torsdag.

Fikk kjøre videre

Tollerne fortalte ikke at narkotikaen var funnet, og 41-åringen fikk derfor kjøre videre. Begge mennene ble pågrepet av politiet ulike steder noen timer senere.

De to var lovet vel 700.000 kroner for jobben, 23.000 per kilo. De forklarte at de tok på seg kurerjobben på grunn av gjeld og høye skattekrav. I tillegg forklarte 41-åringen at sønnen hans hadde gjeld til et kriminelt miljø.

De to yngste mennene erkjente delvis straffskyld i retten, men hevdet at de trodde hele narkotikapartiet besto av kokain.

– Vi har aldri noensinne snakket om eller hørt at det var heroin vi skulle hente. Da hadde vi aldri utført jobben, sa mannen i retten, ifølge NRKs referat.

Tiltalt hovedmann fikk 17 år

De pekte begge på en 50-åring som tilrettelegger og hovedmann i saken. Han ble pågrepet hjemme i Sverige i slutten av mars i fjor og har siden sittet i varetekt. Mannen nektet straffskyld og har avvist enhver kjennskap til narkotikapartiet.

50-åringen ble ikke trodd av retten, og dommeren skriver blant annet at: «Retten er ikke i tvil om at det trygt kan ses bort fra NNs forklaring».

Den utpekte hovedmannen ble dømt til fengsel i 17 år.

41-åringen som fraktet narkotikaen fra Tyskland til Norge ble dømt til 11 år og 7 måneders fengsel, og 34-åringen som var med på å hente narkotikapartiet i Nederland og kjørte følgebilen er også dømt til 11 år og 7 måneders fengsel.

Dommen er ikke rettskraftig.

Powered by Labrador CMS