— Flere personer kunne lett ha omkommet dersom ikke brannvesenet hadde blitt varslet i tide, står det i tiltalen mot 22-åringen.

- Helte whiskey på gulvet og tente papirbiter i hybelen på Årvoll. 22-åring må i retten tiltalt etter mordbrannparagrafen

Trehuset på Årvoll startet å brenne rett etter midnatt. Fem personer befant seg i huset, som består av flere hybler. Denne uken må en 22-åring møte i retten tiltalt for å startet brannen 30. november i forfjor.

Publisert

— Han helte whiskey og annen alkoholholdig veske utover gulvet og tente deretter på papirbiter, som han la på gulvet slik at det oppsto brann og stor røykutvikling, står det i tiltalen mot den 22 år gamle mannen.

Tirsdag starter saken mot ham i Oslo tingrett, der påtalemyndigheten har tiltalt ham etter straffelovens paragraf 355 - den såkalte mordbrann-paragrafen.

— En eller flere kunne lett ha omkommet

I brannen 30. november 2020 gikk ikke liv tapt. De fire andre beboerne i trehuset på Årvoll kom seg ut i tide.

Likevel mener påtalemyndigheten at den 22 år gamle mannen må svare for en tiltale der strafferammen er fra minimum to år opp til maksstraff på 15 år.

Før han tømte brennevinet utover gulvet og tente på papirbitene mener påtalemyndigheten at 22-åringen fjernet batteriene i røyvarsleren utenfor hybelen.

— Det oppholdt seg fire personer i bygget i tillegg til ham selv. En eller flere av personene som befant seg i bygget kunne lett ha omkommet dersom ikke brannen var blitt oppdaget i tide slik at brannvesenet ble varslet, heter det i tiltalen mot 22-åringen.

Powered by Labrador CMS