Søylene viser smitteutviklingen i Oslo de siste dagene. Fredag ble det meldt om 85 nye koronatilfeller i Oslo. Dette er det høyeste antallet siden 3. april.

Koronakurven i Oslo går kraftig opp: Høyeste smittetall siden april

85 nysmittede med korona ble registrert i Oslo fredag. Det er den høyeste registrerte døgnsmitten siden begynnelsen av april. Unge menn i 20-årsalderen utgjør den største gruppen nysmittede, viser nye tall.

Publisert

De siste døgnene viser Oslo kommunes egne smittetall at kurven går kraftig opp. Fredag ble det registrert 85 nysmittede, torsdag var tallet 78 og onsdag var antallet 61.

Iløpet av de fem siste dagene er det registrert 316 nye tilfeller av koronasmitte i Oslo. Dermed er smittetallene fra hele forrige uke passert allerede. Da var det registrert 306 tilfeller fordelt på sju dager.

Unge voksne utgjør en tredel av all nysmitte

Helseetaten i kommunen rapporterte tidligere i uken at unge voksne i alderen 20 til 29 år står for 33 prosent av all registrert nysmitte. Brytes tallene ytterligere ned viser de at unge menn i samme aldersgruppe alene utgjør 20 prosent av all nysmitte med korona.

Da påbud om munnbind for alle reisende med kollektivtransport ble innført lå smittetallene i Oslo langt lavere enn det som er registrert de siste fem dagene.

Hittil i oktober er det registrert 1.202 smittetilfeller i Oslo. Dersom man legger de siste fem dagers smittetall til grunn, med et snitt på over 63 nysmittede i døgnet, vil antallet nysmittede passere 1.600 personer. Men fordi kurven stiger bratt er det trolig et forsiktig anslag.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sa fredag at situasjonen i hovedstaden er god sammenlignet med andre europeiske storbyer. Men vurderer likevel strengere smitteverntiltak.

Smittetrykk øker tross munnbindpåbud

— Jeg er bekymret, og vi jobber med å få ned tallene. Vi vil ha en pressekonferanse på mandag hvor vi legger fram nye tiltak, sa Raymond Johansen til NRK.

Da byrådet innførte munnbindpåbud for alle reisende med kollektivtrafikk, droppet de samtidig å innføre flere anbefalinger fra Folkehelseinstituttet. Da lå smittenivået i Oslo i snitt på færre enn 40 nye tilfeller per dag. De siste fem dagene er nivået over 62 smittetilfeller per dag.

Alle bydeler har nå over 20 smittede per 100.000 innbyggere, skriver NTB.

Bydel Gamle Oslo har høyest smittetrykk. Der er det 135 koronasmittede per 100.000 innbyggere. Bydelen er etterfulgt av Ullern (133) og Frogner (128)

Bydel Vestre Aker har det laveste smittetrykket, med 32 per 100.000 innbygger. Så kommer bydel Østensjø (53) og Nordre Aker (63).

Powered by Labrador CMS