Helsebyråd Robert Steen (t.v.) håper assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og nasjonale myndigheter prioriterer vaksinedoser til Oslo, som er hardest koronarammet i Norge. Foto:

- Usikkert om Oslo får koronavaksiner før nyttår, sier helsebyråd Robert Steen (Ap)

10.000 vaksinedoser mot covid-19 er på vei til Norge. Men i landets hardest rammede kommune er helsebyråden usikker på om Oslo får vaksiner. — Vi vet ikke, men har en plan hvis vi får en andel av dosene, sier Robert Steen (Ap).

Publisert

Før bystyrets møte i dag klokken 12 ble det kjent at 10.000 av Pfizers nye koronavaksine er på vei til Norge. I enkelte medier fremstilles det som at Oslo får en andel av disse.

Men det er slett ikke sikkert, opplyste helsebyråd Robert Steen (Ap) et samlet bystyre.

40 beboere på sykehjem har dødd i Oslo

— Dette vet vi jo ikke. Vi har fått forlydender om at det skal komme 10.000 doser til Norge. Hvordan disse skal fordeles, er noe nasjonale myndigheter er nødt til å fatte en beslutning om. Men om noen av disse dosene kommer til Oslo, skal vi være klare, sa Steen i bystyrets spørretime.

Totalt er det 40 beboere på sykehjem i Oslo som er døde med koronasmitte siden pandemien startet i mars. Fire beboere er per 15. desember fortsatt syke med covid-19.

— Oslo får satt i gang vaksinering raskt

Helseetaten og sykehjemsetaten i Oslo kommune jobber nå med en endelig plan for hvordan koronavaksinering skal prioriteres i Oslo. Den planen skal være klar på fredag, opplyste Steen til bystyret.

— Håpet er at vi skal få en stor del av vaksinedosene, både fordi vi har stor smittespredning i vår kommune og fordi jeg tror at vi har et system som gjør at vi kan sette disse dosene raskt ut i virke, sa helsebyråden.

— Her har vi en fordel i at vi har en stor, sterk og velfungerende sykehjemsetat, som kan støtte opp om vaksinearbeidet, i motsetning til i andre kommuner, som må overlate vaksineringen til de enkelte sykehjemmene. Så den endelige planen er ikke klar ennå, den er under utarbeiding og skal som sagt være ferdig fredag, sa Robert Steen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS