Arne Svein Jul Bakken (85)) vaksineres i Bydel Bjerkes lokaler i Oslo torsdag. Byrådet i Oslo markerer starten på massevaksinasjonen.
Arne Svein Jul Bakken (85)) vaksineres i Bydel Bjerkes lokaler i Oslo torsdag. Byrådet i Oslo markerer starten på massevaksinasjonen.

Massevaksinasjonen har startet i Oslo

Startskuddet har gått for massevaksinasjon i Oslo. – Hadde vi fått så mange vaksiner vi ønsket, hadde vi klart det på fem uker, sier Raymond Johansen.

Publisert

Arne Svein Jul Bekken (85) fikk sin første dose med koronavaksine i Bydel Bjerkes lokaler torsdag formiddag. Dette sprøytestikket markerte starten på massevaksinasjon mot korona av personer som ikke bor i institusjoner.

Vaksinasjonen i Oslo startet på sykehjem i romjula.

En av ni i karantene

Én av ni innbyggere i Oslo har siden juni i fjor blitt satt i karantene som nærkontakt av koronasmittede.

– Fra 1. juni har vi registrert 77.217 nærkontakter som har blitt satt i karantene i Oslo, sier kommunikasjonsrådgiver Kjartan Sverdrup Dall-Larsen i Helseetaten i Oslo kommune til Nettavisen.

Tallet tilsvarer én av ni innbyggere i Oslo.

Tallet kan være høyere

Dall-Larsen understreker at tallet reelt kan være høyere. Årsaken er at ved utbrudd i skoler og barnehager der hele klasser settes i karantene, registreres det ikke nødvendigvis som individuelle nærkontakter.

Ifølge Oslo kommunes egne tall er det siden 1. juni registrert drøyt 12.700 personer med covid-19-smitte. Det betyr at hver smittede i snitt har utløst karantene for seks personer.

Powered by Labrador CMS