Sykehjemmene som er valgt, er av ulik størrelse. Totalt er det rundt 400 beboere på de valgte institusjonene.
Sykehjemmene som er valgt, er av ulik størrelse. Totalt er det rundt 400 beboere på de valgte institusjonene.

Fem sykehjem i Oslo er de første til å få koronavaksinen i romjulen

Rundt 400 sykehjemsbeboere skal etter planen få den første dosen av koronavaksinen i løpet av romjulen. Den første sprøyten settes trolig mandag 28. desember.

Publisert

Sykehjemsdirektør i Oslo kommune, Helge Jagmann, ser frem til å få startet vaksinering av Oslos eldste. 3600 langtidsbeboere er de første til å vaksineres.

– Vi har valgt ut fem institusjoner som skal få vaksinen i romjulen. Så kommer de andre i puljer i uke 1 og 2 etter nyttår, sier Jagmann til Aftenposten.

Vil ikke avsløre hvilke

Totalt skal beboere på 38 sykehjem vaksineres i Oslo. Han vil ikke avsløre hvilke sykehjem som er plukket ut i første runde.

– Vi har valgt institusjoner vi mener har best forutsetning for å komme i gang på en god måte. Valget er basert på at vi kjenner sykehjemmene godt. Vi vet hvor ting går greit og hvor de også har vært flinke til å vaksinere før, sier Jagmann.

Får erfaringer

Sykehjemmene som er valgt, er av ulik størrelse. Sykehjemsetaten tror det er lurt for å høste ulike erfaringer. Totalt er det rundt 400 beboere på de valgte institusjonene.

Erfaringene fra de fem første sykehjemmene vil brukes i arbeidet med å sikre god logistikk, opplæring og prosedyrer i arbeidet med koronavaksinen.