Sykehjemmene som er valgt, er av ulik størrelse. Totalt er det rundt 400 beboere på de valgte institusjonene.

Fem sykehjem i Oslo er de første til å få koronavaksinen i romjulen

Rundt 400 sykehjemsbeboere skal etter planen få den første dosen av koronavaksinen i løpet av romjulen. Den første sprøyten settes trolig mandag 28. desember.

Publisert

Sykehjemsdirektør i Oslo kommune, Helge Jagmann, ser frem til å få startet vaksinering av Oslos eldste. 3600 langtidsbeboere er de første til å vaksineres.

– Vi har valgt ut fem institusjoner som skal få vaksinen i romjulen. Så kommer de andre i puljer i uke 1 og 2 etter nyttår, sier Jagmann til Aftenposten.

Vil ikke avsløre hvilke

Totalt skal beboere på 38 sykehjem vaksineres i Oslo. Han vil ikke avsløre hvilke sykehjem som er plukket ut i første runde.

– Vi har valgt institusjoner vi mener har best forutsetning for å komme i gang på en god måte. Valget er basert på at vi kjenner sykehjemmene godt. Vi vet hvor ting går greit og hvor de også har vært flinke til å vaksinere før, sier Jagmann.

Får erfaringer

Sykehjemmene som er valgt, er av ulik størrelse. Sykehjemsetaten tror det er lurt for å høste ulike erfaringer. Totalt er det rundt 400 beboere på de valgte institusjonene.

Erfaringene fra de fem første sykehjemmene vil brukes i arbeidet med å sikre god logistikk, opplæring og prosedyrer i arbeidet med koronavaksinen.

Powered by Labrador CMS