En 49 år gammel kulturtopp må i januar neste år møte i Oslo tingrett siktet for hele ni voldtekter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
En 49 år gammel kulturtopp må i januar neste år møte i Oslo tingrett siktet for hele ni voldtekter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo tingrett har satt av ni uker til rettssak mot voldtekstiltalt kulturprofil

Straffesaken mot en 49 år gammel mann som har hatt ledende stillinger i en festival og i mediebransjen, starter i januar 2020. Han er tiltalt for ni voldtekter.

Publisert Sist oppdatert

Tiltalen mot mannen, som ble kjent i april, omfatter til sammen ni voldtekter. Han har enten har hatt samleie eller utført seksuelle handlinger med kvinnene som var ute av stand til å motsette seg dette fordi de var beruset eller sov. Handlingene skjedde mellom 2005 og 2014 i mannens leilighet i Oslo, på forskjellige hotell eller festivalen der han jobbet.

I tillegg er mannen tiltalt for seksuell omgang med en jente på under 16 år og bruk av MDMA.

Ni ukers rettssak

Ifølge Nettavisen ble mannen opprinnelig siktet i desember 2018 for voldtekt av 13 kvinner. Han har også tidligere anmeldt åtte kvinner for falsk eller uriktig forklaring.

Mannen er blitt omtalt som kulturprofil og kulturtopp. Han har siden 1990-tallet hatt flere ledende stillinger i mediebransjen og kulturlivet.

Den siktede nekter straffskyld. Rettssaken starter i Oslo tingrett 21. januar 2020 og skal vare til 20. mars.