Skader for enorme summer gikk opp i røyk og flammer da både biler og garasjeanlegg i Haugerudveien brant søndag morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Skader for enorme summer gikk opp i røyk og flammer da både biler og garasjeanlegg i Haugerudveien brant søndag morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiet slår kontra søndag kveld: – Ser likevel ikke sammenheng mellom tre garasjebranner i Oslo

I løpet av helgen har det brent i tre garasjer i Oslo. Politiet uttalte tidligere at brannene ble sett i sammenheng. Men nå slår ordensmakten kontra.

Publisert

Åtte biler ble totalskadd etter at det begynte å brenne i en ny garasje i Oslo søndag morgen. Brannen er den tredje garasjebrannen i Oslo på to dager.

Politiet meldte først om brannen klokka 6.20 søndag morgen. En knapp time senere kom meldingen om at brannen var slukket.

Etterforsker brannene

Totalt var det 18 garasjeplasser i garasjerekken som tok fyr på Haugerud i Oslo. Politiet uttalte tidligere at de så garasjebrannene i sammenheng, men det blir avvist søndag ettermiddag.

Vi har gjort undersøkelser på to av stedene. Den ene kan det se ut som har tekniske årsaker. Den andre er usikker, sier seksjonsleder Rune Skjold for økonomi og spesialetterforskning i <span class="searchHighlight">Oslo</span> politidistriktFoto: Berit Roald / NTB scanpix
Vi har gjort undersøkelser på to av stedene. Den ene kan det se ut som har tekniske årsaker. Den andre er usikker, sier seksjonsleder Rune Skjold for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistriktFoto: Berit Roald / NTB scanpix

— Vi ser ikke noe sammenheng i brannene, og har ingen opplysninger om det, sier seksjonsleder Rune Skjold for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han sier samtidig at politiet allikevel etterforsker saken. Politiet jobber blant annet med å gjennomgå videomateriale fra stedene og snakker med vitner.

Ifølge Aftenposten var det på det meste åtte brannbiler og tjue brannfolk som jobbet med å slukke brannen på Haugerud.

— Kan ha tekniske årsaker

I forbindelse med garasjebrannen ble beboere i området bedt om å lukke vinduene. Ingen personer ble skadd.

Før brannen på Haugerud brant det lørdag morgen i en garasjerekke i Ammerudhellinga på Grorud, og lørdag kveld brant fem garasjer på Mortensrud.

Søndag ettermiddag sier politiet at én av brannene kan ha oppstått av tekniske årsaker.

— Vi har gjort undersøkelser på to av stedene. Den ene kan det se ut som har tekniske årsaker. Den andre er usikker, sier seksjonsleder Skjold til VG.