Den politiske streiken rammer all kollektivtransport over hele landet, og er en protest mot innføringen av EUs fjerde jernbanepakke. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix

Streik stanser T-banen, trikker og busser i Oslo en halv time torsdag

Alle tog står i to timer under streik torsdag. Men kollektivtrafikken med T-bane, trikk og buss i Oslo står bare fra klokken 12.30 til 13.

Publisert

— Grunnen til at vi ikke streiker i to timer, er at vi ønsker at så mange som mulig skal få anledning til å komme seg ned til Stortinget for å delta i streiken, sier Rune Aasen, som leder Oslo Sporveiers arbeiderforening.

Oslo vil streiken først markeres foran Oslo S, deretter foran Stortinget – hvor det vil bli musikk og appeller.

Streiker mot EUs jernbanepakke

Streiken er en protest mot innføringen av EUs fjerde jernbanepakke.

— Alle våre sju klubber stiller seg bak denne streiken. Dette er viktig for oss. Det er jernbanen det handler om denne gangen. Neste gang kan det ramme Sporveien, sier Åsen.

– Vi ønsker en moderne jernbane med demokratisk styring, hvor det ligger til rette for økt trafikk av passasjerer og gods, både nasjonalt og ikke minst på tvers av landegrensene. Det vil stå i fokus når jernbaneansatte, fagbevegelsen og det brede lag av folket sier nei til EUs fjerde jernbanepakke og ja til toget som framtidas transportmiddel, skriver Norsk Lokomotivmannsforbund.

Powered by Labrador CMS