Studenter i samfunnsøkonomisk analyse ved Universitetet i Oslo. Attraktive arbeidstakere for Oslo kommune. Foto: Norges Bank / Flickr

Unge talenter vil gjerne jobbe for Oslo kommune

Myten om den kjedelige, grå kommuneansatte kan avlives. I hvert fall for Oslo kommunes del. Kommunen er nemlig en av Norges 50 mest attraktive arbeidsgivere, ifølge unge, høyt utdannede mennesker.

Publisert

– Det er meget sterkt av Oslo kommune å komme med blant virksomhetene som unge arbeidstakere anser som de mest attraktive. Spesielt fordi de som deltar i studien er de mest attraktive arbeidstakerne for norske virksomheter, sier Mads Wildhagen, markedssjef i Academic Work.

Unge talenter er dem norske virksomheter jakter på når de rekrutterer. Til tross for at Oslo kommune er mye omtalt i media, og ofte med negativt fortegn, kan det virke som om unge arbeidstakere også legger merke til at kommunen satser sterkt på byutvikling og miljø, ifølge Wildhagen.

Rangeringen skjer på bakgrunn av Academic Works årlige undersøkelse, Young Professional Attraction Index. Young Professionals er i denne sammenheng studenter som tar høyere utdanning, nyutdannede og de med opptil fem års arbeidserfaring etter endt studie. Man kan også kalle dem morgendagens nøkkelmedarbeidere eller talenter.

Unge er opptatt av miljø

Indeksen er utarbeidet i samarbeid med Kantar TNS og rangerer blant Norges mest attraktive arbeidsplasser basert på tre parametere: Arbeidsgiverens rykte i markedet, arbeidsgiverens opplevde fremgang og om respondentene ønsker å jobbe hos arbeidsgiveren eller ikke.

Undersøkelsen inkluderer de 50 mest attraktive arbeidsplassene i Norge, basert på hvilke virksomheter som respondentene har angitt flest ganger. Oslo kommune havner på 47. plass i årets undersøkelse.

- Til tross for at Oslo kommune ofte er omtalt i media med negativt fortegn, kan det virke som om unge talenter også legger merke til at kommunen satser på byutvikling og miljø, sier markedssjef Mads Wildhagen, i Academic Work. Foto: AW

Oslo kommune er en av Norges største arbeidsgivere med over 50.000 ansatte. For kommunen er det viktig å kunne tiltrekke seg ung arbeidskraft som vil være med å forme morgendagens løsninger.

– Den nye generasjonen arbeidstakere er enda mer opptatt av miljøaspekter enn sine forgjengere, og Oslo kommune har vært flinke til å vise frem grepene som gjøres for å bedre miljøet, for eksempel gjennom arbeidet med byutvikling, sykkelsatsning og ikke minst ved å bli kåret til Europas miljøhovedstad i 2019, sier Wildhagen.

Arbeidstakere ønsker seg utfordringer

Han mener utfordrende oppgaver er en av de viktigste faktorene når unge arbeidstakere skal søke jobb. Oslo kommune viser at de klarer å imøtekomme dette, men også andre faktorer som fremheves hos denne målgruppen: gode utviklingsmuligheter, godt sosialt miljø og et trygt ansettelsesforhold.

Det er ikke bare Oslo kommune som anses som en attraktiv arbeidsplass innenfor offentlig sektor. Totalt er ni av virksomhetene på listen offentlige foretak.

Dette er rangeringen av offentlige virksomheter på listen: På topp er Norges Bank (16. plass på listen). 2. Innovasjon Norge (18. plass på listen) 3. Statkraft (28. plass på listen) 4. Skatteetaten (36. plass på listen) 5. Statnett (40. plass på listen) 6. Forsvaret (42. plass på listen) 7. Oslo kommune (47. plass på listen) 8. Bane Nor (49. plass på listen) 9. NAV (50. plass på listen).

– Det er en utrolig bra prestasjon å ha kommet med på listen. Dette er alle virksomheter som unge arbeidstakere har angitt som plasser hvor de kunne tenke seg å jobbe, sier Wildhagen i en pressemelding.

Helt på topp i undersøkelsen over mest attraktive arbeidsplasser kom Google, etterfulgt av FINN.no, Microsoft, Apple og PWC. Foto: University og the Fraser Valley

Google tok førsteplassen

I undersøkelsen kommer det frem at det ikke nødvendigvis er kjennskap som er den viktigste driveren for at unge ønsker å jobbe hos en virksomhet. For unge arbeidstakere er det mye viktigere er det at virksomheten tilbyr gode utviklingsmuligheter (64 prosent), har et godt sosialt miljø (63 prosent) og tilbyr utfordrende og varierte oppgaver (58 prosent).

– Vi ser at det ikke er nok at en virksomhet anses som kjent og fremgangsrikt. Virksomheten må også vise at folk har det gøy på jobb og har muligheten til å stige i gradene, avslutter Wildhagen.

Google tok førsteplassen i årets rangering av Norges mest attraktive arbeidsplass, etterfulgt av FINN.no, Microsoft, Apple og PWC. 1199 personer svarte på undersøkelsen i Norge.

Powered by Labrador CMS