Reisende med med tog på Oslo S. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Reisende med med tog på Oslo S. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mer enn halvparten av Oslos befolkning ønsker høyhastighetstog mellom norske storbyer

I Oslo sier 54 prosent at de støtter utbyggingen av høyhastighetstog mellom Oslo, Bergen og Trondheim. Inkludert de som er "nesten helt enige", blir tallet hele 70 prosent.

Publisert

I hele Norge svarer 41 prosent av de spurte at de er enige i at det bør bygges ut høyhastighetsbaner mellom de største byene i Norge.

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på vegne av ABC Nyheter. I undersøkelsen har de 1.041 som har svart, fått forelagt påstanden «Norge bør ta seg råd til å bygge høyhastighetstog mellom Oslo, Bergen og Trondheim».

Mens 41 prosent er enige i påstanden, svarer 8 prosent at de er «helt uenige», skriver avisen. 20 prosent er nesten helt enig i påstanden, noe som innebærer at 61 prosent av de spurte er positive.

Oslo sier altså 54 prosent at de støtter slik utbygging, mens hele 70 prosent er positive.

Regjeringen vurderer høyhastighetstog

I den politiske plattformen som de fire regjeringspartiene fremforhandlet på Granavollen i januar, heter det at det skal igangsettes «strekningsvise høyhastighetsutredninger for jernbane i tråd med Nasjonal transportplan».

– Det er veldig bra at det norske folk støtter et slikt tiltak, sier nestleder Jon Gunnes (V) i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

I 2012 konkluderte den såkalte Høyhastighetsutredningen med at det er fullt mulig å bygge ut og drifte høyhastighetsbaner i Norge, men at investeringene kan komme opp i nærmere 1.000 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS