– Det er ille nok at Ap skryter på seg SVs politikk. Enda verre er det at politikken ikke er noe å skryte av.
– Det er ille nok at Ap skryter på seg SVs politikk. Enda verre er det at politikken ikke er noe å skryte av.

– Alt for mange 2.-, 3.- og 4.-klassinger må låse seg inn hjemme alene etter at undervisningen er over

Oslo Arbeiderparti har åpenbart ingen egen skolepolitikk. Det må være derfor de for tiden er veldig opptatt av å diskutere Høyres.

Publisert

Vi har en skolepolitikk vi står for og er stolte av. En politikk som setter elevenes lærelyst og motivasjon først. Derfor trenger vi ikke å stjele politikken til et annet parti, slik Aps skolepolitiske talsmann Henrik Dahl Jacobsengjør i VårtOslo.

Stjeler fra SV

Direkte oppsiktsvekkende er det at Jacobsen i realiteten siterer ordrett fra SVs partiprogram når han forklarer hvor viktig det er for Ap å prioritere gratis halvdagsplass i aktivitetsskolen. Tyveriet er så åpenlyst og frekt at det er vanskelig å forstå hvordan SV klarer å sitte stille.

Ap gikk ikke til valg på gratis halvdagsplass i aktivitetsskolen i 2015. Det gjorde de heller ikke i 2019. Det er bare å lese partiprogrammene.

Ikke noe å skryte av

I motsetning til Ap, gikk Høyre, sammen med Krf, Venstre og Frp, i 2019 til valg på gratis AKS til alle barn fra husholdninger med en samlet inntekt på under 1 million kroner. Det gjorde vi fordi byrådets ordning med gratis aktivitetsskole etter postnummer er en feilslått og urettferdig politikk

Nå har byrådet rullet ut ordningen slik at alle elever på 1. trinn får et tilbud. Men det er fremdeles alt for mange andre-, tredje- og fjerdeklassinger som må låse seg inn hjemme helt alene etter at undervisningen er over, fordi foreldrene ikke har råd til å betale for AKS.

Samtidig fortsetter klassekameratene å leke sammen på skolen. Det er ille nok at Ap skryter på seg SVs politikk. Enda verre er det at politikken ikke er noe å skryte av.

Powered by Labrador CMS