DEBATT

Guillaume Durandal og fattigkø
Forretningsutvalget i Oslo bystyre burde diskutere tiltak for å bekjempe fattigdom, ikke om bystyret skal spise kjøtt eller ikke i middagspausen, mener Guillaume Durandal (R).

– Skolematen forsvant og køene til Fattighuset øker, men enkelte folkevalgte er mest opptatt av å oppgradere sin egen meny

Dette henger ikke sammen. På den ene siden finner vi folkevalgte som har råd til å betale for seg selv, men som klager på kvalitet og hva slags type mat de får servert. På den andre siden har vi skoleelever og folk som lever langt under fattigdomsgrensa

Publisert

I VårtOslo kunne vi lese at maten som blir servert til byens fremste folkevalgte er «smakløs og dårlig tilberedt».

Heidi Larssen i Høyres bystyregruppe sendte til og med en klage på den elendige vegetarmaten til bystyrets sekretariat og fikk saken opp i forretningsutvalget, bystyrets «ledergruppe».

Folk står i matkø

Mens denne viktige saken diskuteres, står hundrevis av osloborgere i matkø til Fattighuset. Antallet innbyggerne som trenger hjelp for å skaffe nok mat for seg selv og sine familier har økt kraftig de siste årene.

Økningen er så stor at Fattighuset ikke har nok mat for alle som har behov for det, og mange må vende hjem uten matvarer.

Sjokoladeboller og energidrikk

I tillegg valgte Høyre så fort valgkampen i 2023 var over å kutte ut skolematen de rødgrønne innførte på ungdomsskolen og videregående skole i Oslo. Det fullverdige måltidet blir nå erstattet av sjokoladeboller og energidrikk, det billigste alternativet elevene finner, som ofte er usunt og gir veldig lite energi.

Dette henger ikke sammen; På den ene siden finner vi folkevalgte som har råd til å betale for seg selv, men som klager på kvalitet og hva slags type mat de får servert. På den andre siden har vi skoleelever og folk som lever langt under fattigdomsgrensa, som ikke får et fullverdig måltid i løpet av dagen.

Hvorfor er det alltid slik at de som har mest bestemmer og skal få det slik de vil?

Kan spise så mye kjøtt de vil

Dette er typisk høyrepolitikk, men heldigvis finnes det andre løsninger på problemet: I god norsk tradisjon, la oss slå et slag for matpakka! La oss kutte på matbudsjett til bystyrepolitikerne. De kan ta med seg matpakker med akkurat så mye kjøtt de vil.

På denne måten kan både Heidi Larssen og alle andre få spise akkurat det de vil. For Høyre er vel tilhengere av valgfrihet? Og det beste av alt: Alle kan få spise den maten de liker uten at det går på bekostning av kommunens velferdsbudsjett.

Midler spart kan for eksempel gi økt støtte til Fattighuset. Forretningsutvalget i Oslo bystyre burde heller diskutere tiltak for å bekjempe fattigdom, ikke om bystyret skal spise kjøtt eller ikke i middagspausen.

Powered by Labrador CMS