— Det er vanskelig å kombinere rulling og russefeiring med godt smittevern. Vi kommer til å ta initiativet til å forby rulling, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Russen føler seg overkjørt av byrådet. Vil ha andre løsninger enn rulle-forbud

— Det er vanskelig å kombinere rulling med godt smittevern, sa Raymond Johansen før han fortalte at byrådet vil forby rulling. Nå føler oslorussen seg overkjørt og ber om andre løsninger enn forbud. Og russen får støtte fra Unge Høyre.

Publisert

Smittevernoverlegen i Oslo satte i forrige uke russefeiring på vent etter flere utbrudd av korona blant russ i byen.

I bystyrets forretningsutvalg i dag sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at det vurderes om russen skal få lov til å gjenoppta feiring. Men at det er uaktuelt med rulling, og at det derfor innføres rulle-forbud dersom feiringen gjenopptas.

— Smitteøkning henger sammen med utbrudd hos russ

— For første gang siden midten av mars steg smitten i Oslo i forrige uke. Vi gikk fra 319 registrert smittet for to uker siden til 596 i forrige uke. Den økte smitten henger i stor grad sammen med smitteutbrudd hos russen, sa Johansen til gruppelederne i bystyrets partier.

— Vi håper byrådet tar kontakt med oss fremfor å overkjøre oss totalt, sier russepresident Sivert Leirbakk.

— Vi vurderer om det skal bli aktuelt å åpne for russefeiring igjen. Men alt tyder på at det er vanskelig å kombinere rulling og russefeiring med godt smittevern. Vi kommer til å ta initiativet til å forby rulling, la byrådslederen til.

Nå reagerer oslorussen og mener de blir overkjørt av byrådet og mener det finnes bedre løsninger enn et totalforbud.

Russen får støtte fra Unge Høyre

— Russens hovedstyre har hele veien hatt god dialog rundt smittevernsituasjonen med helsemyndighetene i Oslo, og vi håper det fortsetter. Vi håper byrådet tar kontakt med oss fremfor å overkjøre oss totalt, sier russepresident Sivert Leirbakk til NTB.

Oslo Unge Høyre ber også byrådet om å gå i dialog med russen, skriver NTB.

— Det var klokt av byrådet å sette russefeiringen på pause i en uke, men nå må vi finne bedre løsninger, sier Oslo Unge Høyres leder Hassan Nawaz.

Han frykter at et forbud mot rulling vil føre til flere hjemmefester og større utendørssamlinger.

— Vi må ha tillit til russen som nå har fått en lærepenge og deretter regulere russefeiringen til et strengere nivå enn det var før utbruddet i hovedstaden, sier Nawaz.

Powered by Labrador CMS