Brannvesenet frykter at de nye parkeringsreglene kan gjøre det vanskeligere for utrykning.
Brannvesenet frykter at de nye parkeringsreglene kan gjøre det vanskeligere for utrykning.

Brannvesenet frykter nye parkeringsregler kan hindre utrykningskjøretøy

Brannvesenet og politiet advarer om at de nye parkeringsreglene byrådet i Oslo ønsker seg, kan gjøre det vanskelig for utrykningskjøretøy å komme fram.

Publisert

Byrådet foreslår at de som bygger nye boliger, ikke lenger trenger å sørge for parkeringsplasser.

– Færre tilgjengelige parkeringsplasser på private områder vil føre til at vi får flere biler ut i gatemiljøet. Det kan igjen gi oss utfordringer med framkommelighet, sier kommunikasjonssjef Sigurd Folgerø Dalen i brann- og redningsetaten til NRK.

Også flere bydeler, velforeninger og kommunale etater påpeker at det å fjerne kravet til parkering i små og store boligprosjekter, kan tvinge flere til å parkere i bygater og villaveier.

Vil skje gradvis

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen viser til at de nye reglene kun gjelder nye prosjekter, slik at utviklingen skjer gradvis samtidig som færre og færre i Oslo har bil.

– Vi vil følge nøye med om det oppstår problemstillinger i enkeltområder, for eksempel med mye såkalt villparkering der folk parkerer ulovlig og det fører til problemer for utrykningskjøretøy. Da vil vi sette inn tiltak og for eksempel bruke trafikkbetjentene, sier Marcussen.

Powered by Labrador CMS