DEBATT

– Angrepet fra Hallstein Bjercke er en forsøpling av den politiske debatten, mener Siavash Mobasheri.
– Angrepet fra Hallstein Bjercke er en forsøpling av den politiske debatten, mener Siavash Mobasheri.

– Oslo Venstres gruppeleder insinuerte at jeg støttet et av verdens verste diktaturer ved å støtte fotballandslaget til Iran

La meg understreke dette: Jeg er stolt av å komme fra Iran og kommer aldri til å legge skjul på det. Bare fordi jeg går med landslagsdrakta til Iran eller støtter iranske idrettsutøvere, betyr ikke det at jeg støtter regimet i Iran.

Publisert

I gårsdagens bystyremøte la vi i Rødt fram et forslag om at Oslo bystyre skal boikotte fotball-VM i Qatar. Det ble en spesiell seanse der alle partier i Oslo bystyre sa seg enig i kritikken av Qatar-VM.

Når det kom til stykke stemte alle partier fra høyre- til venstresida ned vårt forslag om at vi folkevalgte i Oslo bystyre tar et tydelig symbolsk og politisk standpunkt og boikotter fotball-VM i Qatar.

Et drøyt angrep

Men det er vanskelig å skrive dette innlegget uten å nevne det stygge og uanstendige angrepet i debatten fra gruppelederen i Oslo Venstre, Hallstein Braaten Bjercke. Han viste til et bilde der undertegnede i fotball-VM i 2018 hadde på meg landslagsdrakta til opprinnelseslandet mitt Iran, og insinuerte at jeg støttet et av verdens verste diktaturer ved å støtte fotballandslaget til Iran.

Gruppelederen i Oslo Venstre kommer med dette drøye angrepet midt i en tid der vi eksil-iranere er sterkt berørt av det som skjer i Iran. Vi er mange som har familier eller venner som akkurat nå blir slått ned, torturert og drept av det brutale islamske regimet i Iran.

Her er bildet Bjercke viste til:

Jeg er stolt

La meg understreke dette: Jeg er stolt av å komme fra Iran, og kommer aldri til å legge skjul på dette. Bare fordi jeg går med landslagsdrakta til Iran eller støtter iranske idrettsutøvere, betyr selvsagt ikke at det er en støtte til regimet i Iran.

De aller fleste av idrettsutøverne blir faktisk undertrykt av regimet i Iran. Sist ute er den tøffe og modige klatreren Elnaz Rekabi, som ikke brukte hijab i et klatremesterskap. Hun ble tatt imot med jubel mens protestene pågår mot regimet i Iran.

Eller da profilerte langslagsspilleren Sardar Azmoun delte kritikk mot det iranske regimet på Instagram og ble tvunget til å slette innlegget.

En forsøpling

Dette angrepet er en forsøpling av den politiske debatten. Jeg vil likevel invitere Hallstein Braaten Bjercke til å delta på lørdagens demonstrasjon og vise støtte til kvinner og menn som ofrer livet sitt for frihet og demokrati.

NB: Innlegget ble først postet på Facebook-siden til skribenten.

Powered by Labrador CMS