Venstre gruppeleder i bystyret, Hallstein Bjercke, er klar på at miljøbyråd Lan Marie Berg må gå etter å ha unnlatt å informere bystyret om budsjettsprekk på over fem milliarder i Oslos nye vannforsyning.

Høyre og Venstre støtter mistillit mot Lan Marie Berg: - Spillereglene er brutt og hun må fratre

Gruppeleder for Venstre i bystyret, Hallstein Bjercke, bekrefter at hans parti går inn for mistillit mot Lan Marie Berg (MDG). Mistillitsforslaget fra Frp behandles onsdag. Trolig vil samtlige borgerlige partier støtte Frp. Dermed havner Rødt på vippen.

Publisert

— Etter å ha gått gjennom alt vi har fått av dokumentasjon, informasjon i høringen og etter egne drøftinger internt, er vi av den klare oppfatningen at de parlamentariske spillereglene er brutt – og konsekvensen av det er at byråd Lan Marie Berg må fratre sin stilling, sier Hallstein Bjercke (V) til VG.

Nå støtter også Høyre mistillitsforslaget fra Frp. Det bekrefter partiets gruppeleder i bystyret, Anne Haabeth Rygg.

Møter i flere partier mandag kveld

— Vi kommer til å støtte mistillit, med mindre det dukker opp ny informasjon om at byråden har overholdt informasjonsplikten før eller under møtet i Finansutvalget tirsdag klokken 15, sier Rygg til avisa

Det skal stemmes over mistillitsforslaget som ble stilt av Fremskrittspartiet onsdag. Det kom i kjølvannet av at det ble kjent at den nye reservevannforsyningen i Oslo blir 5,2 milliarder kroner dyrere enn planlagt.

Mandag kveld skal Senterpartiet, Rødt, Høyre og KrF diskutere om de har tillit til byråden. Fra før er det klart at Folkeaksjonen Nei til mer bompenger, og nå også Venstre støtter mistillitsforslaget fra Frp.

Powered by Labrador CMS