I fjor sommer mistet tre personer livet i Oslo. I år er det en person som ble drept i hovedstadens trafikk.

Færre trafikkdrepte i sommer-Oslo. Men på landsbasis økte antallet ofre

En person ble drept i sommer-trafikken i Oslo, viser tall fra Statens vegvesen. Det er to færre enn sommeren 2020. Men på landsbasis økte antallet trafikkdrepte i sommer sammenlignet med året før.

Publisert

Sommertrafikken har tatt 29 liv. Det er to flere enn i fjorårets tre sommermåneder. Dette viser Statens vegvesens foreløpige gjennomgang av sommerulykkene.

I august mistet 13 personer livet på veien. Om lag halvparten av disse var unge mennesker, skriver vegvesenet i en pressemelding.

Flere unge dør i trafikken

De siste årene har de middelaldrende dominert ulykkesbildet. I år har det vært flere unge som dør i trafikken – sist med ulykkene i Flå, Etne og Osterøy.

— Trafikkdøden rammer brått og voldsomt. Når det er unge mennesker på starten av livet, er det ekstra brutalt. I august ser vi at om lag halvparten av de som døde på veiene var unge mennesker i ten- og tyveårene, sier leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes.

— Dette er ikke en utvikling vi ønsker og minner oss med all tydelighet om viktigheten av fortsatt innsats for å redde liv i trafikken, sier Guro Ranes, .

MC ulykker halvert

I fjor døde 14 motorsyklister i sommermånedene juni, juli og august, mens vi i år har sett 6 drepte på MC.

— Denne sommeren ser vi en halvering i antallet omkomne på motorsykkel sammenlignet med i 2020, fortsetter Ranes.

— Det er fortsatt seks for mange, men utviklingen vi har sett så langt i år, går i riktig retning. Mye av den totale nedgang i dødsulykker vi ser i år kan tilskrives færre døde på MC, sier hun.

Powered by Labrador CMS