Hvert år legger Øyafestivalen og Miniøya beslag på Tøyenparken i en måned til sammen. Det er for mye. Foto: Arnfinn Pettersen,
Hvert år legger Øyafestivalen og Miniøya beslag på Tøyenparken i en måned til sammen. Det er for mye. Foto: Arnfinn Pettersen,

– Kjære Øya-festivalen. Mellom Miniøya og Øya sperrer dere av Tøyenparken i over en måned hvert år. Det er for mye

Jeg setter pris på liv i nabolaget og ønsker ikke være en muggen nabo. Derfor håper jeg dere kan prøve å være en god nabo for oss også, ved å legge til rette for oss som bor her når dere låner parken vår.

Publisert Sist oppdatert

Kjære Øya-festivalen. Vi har vært naboer i mange år nå. Det er trivelig at dere skaper litt liv og røre i nabolaget. Samtidig merker jeg at tålmodigheten begynner å bli litt kort fordi dere tar stadig mindre hensyn til oss som bor her.

Det er vanskelig å forstå hvorfor dere ikke kan legge til rette for gjennomferdsel under opprigging og nedrigging. Mellom Miniøya og Øya så sperrer dere av Tøyenparken i over en måned hvert eneste år. Det er for mye.

Det gjør vondt i sjelen å ta på seg rollen som den mugne naboen, men den parken dere bruker til noen dager med fest, er en park vi bruker hver eneste dag. I tillegg til trening, lek, badeplass og andre uteaktiviteter, så er det en viktig gjennomferdsåre for de av oss som bor på Keyserløkka, Lille Tøyen og Hasle.

Plutselig møter vi stengsler

Hver eneste vår og høst møter vi plutselig stengsler uten forvarsel. Bussholdeplasser blir stengt og flyttet. Vi må gå langs en trafikkert og skitten vei, i stedet for å gå igjennom et fint grøntområde. Jeg er nok ikke den eneste som har blitt forsinket fordi den normale veien plutselig er stengt.

Dere har leid inn nok gjerder til at det er mulig å holde gangveiene åpne under opprigging og nedrigging. Det er egentlig alt vi ber om. Det burde være mulig å planlegge riggingen på en måte som gjør at dere slipper å sperre gangveiene en uke i forkant og en uke i etterkant.

Når dette skiltet kommer opp, må naboene gå en stor omvei rundt parken. Foto: Arnfinn Pettersen,
Når dette skiltet kommer opp, må naboene gå en stor omvei rundt parken. Foto: Arnfinn Pettersen,

Gjerdene dere bruker kan lett flyttes eller pakkes bort når dere er klare til å åpne festivitasen. De kan settes på plass langs gangveiene når festivalen er over, sånn at det er mulig å komme frem mens dere pakker ned. Dere har klart det før. I hvert fall på veien som går fra Tøyenbadet til toppen på Tøyenbakken.

Vi vil gjerne at dere lykkes

Det hadde vært fint om vi fikk gå igjennom fra toppen og ned mot Munchmuseet også, for gangtrafikken på den veien er tett, selv midt i sommerferien. Det samme gjelder veien fra Tøyenbadet og bort til Munchmuseet. Tøyen er et viktig trafikknutepunkt for oss som bor i den beste delen av Oslo.

Nå er jeg ferdig med muggen naboklage. Det ser ut som dere får et nytt vellykket arrangement, om jeg skal dømme ut fra bilder som venner poster på Facebook og musikken som siver inn gjennom stuevinduet.

Lydnivået på onsdag var perfekt! Jeg vil gjerne at dere lykkes. Jeg setter pris på liv i nabolaget. Jeg vil være en god nabo, og ikke en muggen nabo. Det er derfor jeg håper dere kan prøve å være en god nabo for oss også, ved å legge til rette for oss som bor her når dere låner parken vår.