Sett fra sidelinja

Grünerkeeper Mikkel Wik storspilte mot Narvik hjemme på lørdag.
Grünerkeeper Mikkel Wik storspilte mot Narvik hjemme på lørdag.

Ja! Grüners første borteseier i den øverste hockeydivisjonen siden 1970-tallet

Mot Fredrikstad Stjernen scorer vi fem ganger og får vår første borteseier i den øverste hockeydivisjonen siden 1970-tallet.

Etter sju måneders fravær med ishockey på Løkka var vi endelig i gang igjen i Grünerhallen lørdag kveld. Det endte med en fortjent, men litt heldig, sliteseier i en av disse kampene vi absolutt må vinne denne sesongen. Underholdende var det også.

Så langt i år har vi tatt de poengene vi bør klare og ta. Det er i det store og hele ganske morsomt å følge med Grüner ishockey for tida.

Vi bryter muren

Etter en begredelig bortesesong i fjor, bryter vi omsider den barrieren det har vært å ta poeng utenfor Grünerløkka, og etter overtidspoenget mot MS, smeller vi til og scorer fem ganger i Fredrikstad. Det er vår første seier i den øverste hockeydivisjonen siden 1970-tallet.

På Hamar ble det nederlag, men vi frustrerer hedmarkingene med tre mål imot. Det er helt innenfor.

Årets Grüner-lag har så smått brutt to barrierer som hefta ved hele fjorårssesongen: de har begynt å score mål, og siden de scorer mål, vinner de kamper. Litt tidlig å fastslå dette etter sju kamper kanskje, men utviklinga er tydelig nok.

Grüner storspilte og vant borte mot Stjernen.
Grüner storspilte og vant borte mot Stjernen.

Rett og slett morsomt spill

Kampen mot Narvik var særdeles god reklame for både Grüner og Fjordkraftligaen, både for de knapt 100 tilskuerne som slapp inn og for de som fulgte den hjemmefra.

Det er rent synd at flere ikke kunne ha bivåna oppgjøret, for underholdningsmessig var det mye å ta av, enten det var kamppuckene som dommerkvartetten ikke fant til kampstart eller rett og slett morsomt spill. Laget som løp inn på isen var hardtarbeidende, backet hverandre opp og klarte dermed å vippe oppgjøret i sin favør i sluttminuttene.

Sisteperioden var intens og helt uten utvisninger. 20 minutter med seks mot seks. 25 skudd på mål. Det laget som hadde havnet i undertall først, ville nesten helt sikkert ha tapt.

Færre utvisninger

Her kommer fellesnevneren for de siste kampene våre. Så langt denne sesongen har vi færre utvisninger og langt mindre undertallsspill. Mot Storhamar, MS og Stjernen er vi mer i overtall enn ikke. For lag som alt for ofte har slitt i undertall, blir slikt synlig på resultatene.

I fjor ville dette fort ha vært en kamp hvor vi hadde forsvart oss i mindretall og deretter jaget reduseringer og utlikning, med den risikoen det medfører.

I stedet er det et disiplinert kollektiv og førsteklasses målvaktarbeidet av Mikkel Wiik, som gjør at vi får de avgjørende sjansene og et ekstra mål etter at Narvik tar ut målvakta.

Grüner foran Stavanger

Her står vi etter sju serierunder: 7 poeng, mot 16 i hele 2019/2020-sesongen og en finfin plassering foran Stavanger Oilers. Dette skjer før vi skal ut i to kjappe byderbyer og få besøk fra et variabelt Lillehammer.

Alle er kamper hvor vi kan sanke et og annet poeng, spesielt når laget spiller som det gjorde på lørdag.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.