Mats Henriksen feirer scoring for Manglerud Star i hjemmeseieren mot Storhamar.

Manglerud Star straffet Storhamar sensasjonelt hjemme

MS vant sensasjonelt, mens Vålerenga og Storhamar gikk på hver sin smell i eliteserien ishockey. Tapet for Vålerenga kom etter en sterk resultatrekke.

Storhamar ble straffet hardt av Manglerud Star. Gjestene pådro seg ni utvisninger, og hjemmelaget omsatte tre av sine overtallsspill i scoring på vei mot 4-2.

Mats Henriksen satte 1-1 rett før Jonas Djupvik Løvlies utvisning var over, Parker Bowles gjorde 2-1 i fem mot tre, mens Joachim E. Hermansen satte 4-1 i nok et overtallsspill der gjestene ble utspilt. Bowles endte med to mål og en assist.

Dermed vant Roy Johansen over Petter Thoresen i trenerduellen mellom to tidligere landslagstrenere.

Storhamars Adrian Danielsen t.v. i duell med Christer Coldier Simonsen under ishockeykampen mellom Manglerud Star – Storhamar.

– Det er deilig å vinne hjemme og bra å slå en av medaljefavorittene. Vi har vært nær tidligere, men i dag lyktes vi, sa Johansen til TV 2.

– Vi våknet litt i tredje periode, men da var vi desperate og måtte gjøre noe. All ære til MS, men det var ikke bra nok det vi presterte i dag, sa Petter Thoresen til kanalen.

Sparta slo Vålerenga hjemme

Vålerenga var bare to poeng bak Frisk etter en sterk resultatrekke, men laget måtte se seg slått 4-0 av Sparta i Sarpsborg. Miihkali Teppo scoret allerede etter 58 sekunder, og gjestene greide aldri å overliste Sparta-keeper Kevin Carr, som holdt nullen med 38 redninger.

Niklas Roest, Marcus Fagerudd og Eirik Børresen scoret også. Sparta og Vålerenga er nå poenget bak Stjernen, MS og Storhamar poenget bak dem igjen.

Stjernen opp på andre plass

Grüner tok ledelsen mot Stjernen, men gjestene fra Fredrikstad vendte kampen i sin favør før den første pausen og vant til slutt 5-1-seier borte mot poengløse Grüner. Fem ulike spillere sto på scoringstavla for Stjernen.

Stjernen klatret dermed forbi Vålerenga og Storhamar til 2.-plass.