Marianne Husum har vunnet mange priser. Her er i finalen av en internasjonal turnering i Beaulieu-sur-Layon, Frankrike, hvor hun vant sølv i speed-klassen.
Marianne Husum har vunnet mange priser. Her er i finalen av en internasjonal turnering i Beaulieu-sur-Layon, Frankrike, hvor hun vant sølv i speed-klassen.

Marianne er norgesmester i backgammon. Hun viser deg Oslos beste utesteder med brettspill

Er du ute etter å ta en runde brettspill med noe godt i glasset? Her er oversikten over de utestedene med best utvalg av brettspill, koselig atmosfære og trivelig miljø. Norgesmester i backgammon Marianne Husum, ramser opp stedene du må sjekke ut, for en morsom og sosial brettspill-opplevelse.

Publisert

16.-18. september i år ble NM i backgammon avhold, hvor Marianne Husum fra Sagene ble Norgesmester i backgammon speed.

I 2020 fikk Husum sølv i hovedturneringen, og hun har tidligere vunnet gull i mellomklassen.

Backgammon er regnet som et av de eldste brettspillene i verden, der to spillere konkurrerer om hvem som klarer å flytte alle brikkene sine av brettet. Det finnes mange forskjellige måter å spille det på.

— Vi spiller med regler som gjør at det er mer et taktisk og strategisk spill enn det tradisjonelt har vært i for eksempel Hellas, Tyrkia og slikt, forteller Husum.

Her deler Husum de stedene i Oslo hun anbefaler deg å besøke, dersom du søker en uformell runde med et klassisk brettspill, eller ønsker å utforske i mer profesjonelle baner.

Scrabble og sjakk er blant de mange brettspillene en kan låne på Skatten.
Scrabble og sjakk er blant de mange brettspillene en kan låne på Skatten.

Skatten

«Et stort, lyst og hyggelig lokale, med brett til utlån både for backgammon, sjakk, Scrabble og Monopol. Oslo Backgammon Klubb har en fast, ukentlig turnering på Skatten hver tirsdag kl. 18:00. Nye fjes er hjertelig velkommen!»

Du kan også ta kontakt med styret i Oslo backgammon klubb for mer info.

Det er planlagt kurs for nybegynnere rett etter jul.

Skatten ligger i Hagegata 22 på Tøyen.

Mad Goat

«Et sted med svært trivelig stemming hvor en kan låne ulike brettspill, og lett komme i kontakt med noen for et uformelt parti backgammon eller sjakk. Ofte er folk mer en villige til å lære bort spillet til nye.»

— En til to ganger i måneden kommer det folk hit for å spille backgammon nærmest religiøst. Det er det spillet som er desidert mest populært, forteller en ansatt på Mad Goat.

På Mad Goat er det ofte sommerturneringer i backgammon.
På Mad Goat er det ofte sommerturneringer i backgammon.

Mad Goat ligger i Mandalls gate 10 på Grønland.

The Good Knight

«Flott og kul sjakkbar hvor en kan få noe godt i glasset, se eller spille sjakk, i tillegg til at en kan låne opp til 50 ulike brettspill.»

— Foruten sjakk er det en blanding av brettspill og festspill som er de mest populære. Backgammon, Besserwizzer og Scrabble, samt Cards Against Humanity, Avalon, Secret Hitler og liknende spill, forteller Kristoffer Gressli, som jobber på The Good Knight.

The Good Knight finner du i Badstugata 9 i sentrum.

Sjakk er definitivt det mest populære spillet på The Good Knight.
Sjakk er definitivt det mest populære spillet på The Good Knight.

Colonel Mustard

«Landets største samling av "retro-brettspill". Stort og trivelig lokale med mye liv!»

— Jenga, Trivial Pursuit, Yatzy og Den forsvunne diamanten er blant de mest populære spillene. Vi har også spill som barna kan spille på dagtid, som Villkatten og Operasjon. I tillegg har vi et par varianter av spill på engelsk, forteller Colonel Mustard servitør Suzanna.

Colonel Mustard er å finne i Darres Gate 2 på Ila.

Oslo Mikrobryggeri

«Et hyggelig lokale med mye god drikke. Her er det flere brettspill man kan låne.»

— Vi har en del forskjellig. Men det som blir spilt mest er vel sjakk, scrabble, backgammon og vanlig kortstokk. Vi har noen stamgjester som ukentlig kommer for å spille for eksempel backgammon, så da er det bare å sett frem spillkofferten med en gang vi ser dem gå inn døra, forteller Fanny Jerner, daglig leder på Oslo Mikrobryggeri.

På Oslo Mikrobryggeri er også dart et populært spill.
På Oslo Mikrobryggeri er også dart et populært spill.

Oslo Mikrobryggeri ligger i Bogstadveien 6 på Majorstuen.

Powered by Labrador CMS