Sett fra sidelinja

Keeper Jesper Ekeberg stilte med stjerneredning og redning på straffe mot Vålerenga i uka som gikk. Foto: Christian Boger

Grüner: Det kommer viktigere kamper

Sesongen tredje oppgjør mot Vålerenga endte med nok et tap. Grüner får se slik på det: de viktigste kampene denne sesongen er fortsatt ikke spilt.

Forrige søndag fikk vi se nok en kamp hvor Grüner spiller det de makter, klarer å dra i land en akseptabel første periode, bare for å bli spilt av isen de to neste. Dette er en kjenning fra kampen mot Stjernen. Og Frisk-Asker. Og MS. Og Lillehammer. Det er litt typisk for sesongen som sådan.

Denne gangen var den fortsatt husløse storebroren fra Jordal som stakk av med alle poengene.

Habilt keeperarbeid

Vålerenga dominerte uten at de var videre underholdende, og vi løper etter. Sluttresultatet er ikke pent, men Grüner har tapt med verre siffer denne sesongen. Sammenliknet med utklassinga vi opplevde mot Stjernen på Dælenenga kampen før, er det en liten fremgang. Vi får ta med oss det vi kan.

Målvakt Jesper Ekeberg i Grüner-målet fikk en god start på kampen med en klasseredning i åpningsminuttene og runda av oppgjøret med å redde et straffeslag, og hindret dermed enda styggere tall. 49 redninger på en kamp er habilt, selv om det sier litt om hvor ensidig kampen var. Vi får ta med oss videre at målvaktsarbeidet fungerer, tross alt.

Gruners Kim Samuelsson scoret under eliteseriekampen i ishockey mot Vålerenga. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Oslo-derby i kvalifiseringen

Utlikningsmålet til Kim Stefan Samuelsson i første periode betydde i alle fall at vi scorer (om enn alt for sjeldent) og står med bare tre målløse oppgjør denne sesongen. Til sammenlikning har Vålerenga fem og Manglerud fire. Igjen, vi tar med oss det vi kan.

Nederlaget ute på Furuset er ikke krise for Grüner, langt ifra. Er sluttspillet utenfor rekkevidde så er det utenfor rekkevidde. Laget kan konsentrere seg om å spille seg opp til kvalifiseringa.

Sånn sett var det av større betydning for framtida i Get-ligaen at Manglerud Star fikk bank av de arktiske ørnene oppe i Narvik, og at Comet og Lørenskog gjorde jobben i 1. divisjon. MS henger nå etter i sluttspurten for den viktige åttendeplassen og kan vi kan fort ha et realt Oslo-derby i kvalifiseringa.

Ole Setsaas under eliteseriekampen mot Stjernen. Resultat: 2-9. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix