Leo Halmrast er farlig frempå. Foto: André Kjernsli

Grovarbeiderne i Vålerenga tok hovedrollen mot Grüner ishockey

I en kamp der det var forventet at hjemmelaget skulle ta seieren, var det ekstra hyggelig at de som vanligvis kriger i rundvantet fikk skinne litt.

Etter null poeng de tre siste kampene er kun seier mot Grüner godt nok dersom Vålerenga ikke skal bli hektet av i kampen om en topp-fire plassering. Gjestene ser ut til å ha klappet sammen, men kan de ta frem noe ekstra mot byrivalen?

En som kanskje gleder seg ekstra til kampen er Kalle Ekelund. Han har til sammen ti målpoeng på de tre foregående møtene med Grüner i sesongen.

Sjansefattig åpning

Allerede etter 40 sekunder kommer Jørgen Karterud alene med Grüner-keeper Jesper Ekeberg, men sistnevnte drar det lengste strået.

Det ble nok å gjøre for Grüner-keeper Jesper Ekeberg i åpningsperioden. Foto: André Kjernsli

Det blir en sjansefattig og jevnspilt åpning på kampen, og etter åtte minutter er det knapt registrert skudd på noen av målene. Samtidig får gjestene kveldens første mulighet til å spille fem mot fire. De får ikke så mye ut av det og får dessuten en egen spiller utvist i løpet av perioden.

I det påfølgende VIF-overtallet etablerer hjemmelaget seg fort i angrepssonen og åpner kveldens målkonto. Selvfølgelig er det «Grüner-dødaren» Kalle Ekelund som scorer.

Vålerenga har et godt grep om kampen, men det er gjestene som setter neste puck i mål. Kim Samuelsson scorer – mot spillets gang.

Colin Spaberg Olsen kom på scoringslista igjen. Foto: André Kjernsli

Utvisninger lønner seg sjelden, og når Grüner får to mann utvist på rappen blir det vanskelig å holde buret rent. Pucken går raskt mellom Vålerenga-spillerne. Grünerkeeper Ekeberg klarer ikke å sideforskyve raskt nok, og Thomas Olsen setter pucken sikkert i mål. Pasningene kommer fra Kalle Ekelund og Tobias Lindström.

Vålerenga drar ifra

Andreperioden arter seg omtrent som den første; Gjestene har ikke mye å komme med, og Vålerenga har god kontroll på kampen. Det meste av spillet foregår i Grüners sone, og etter drøyt seks minutter er det klart for nok en VIF-goal. Colin Spaberg Olsen er målscorer.

Med snaut fem minutter av perioden tar Grüner timeout – mest for å få igjen pusten. Vålerenga har kanskje brukt timeouten til noe fornuftig, for sekunder etter at spillet er i gang igjen, er det klart for ny scoring. Krigeren Filip Gunnarsson setter pucken bak en småsvimmel Grüner-keeper.

Filip Gunnarsson har akkurat satt inn Vålerengas fjerde mål. Foto: André Kjernsli

Perioden ebber ut, og Vålerenga har en tilsynelatende trygg 4-1 ledelse. I skuddstatistikken etter to perioder står det 34-8.

I tredje periode handler det mest om hvor stor seieren skal bli. Relativt tidlig får hjemmelaget en ny mulighet til å spille i overtall, men det blir ikke mål denne gangen.

Det gjør det et par minutter senere, da Jonas Oppøyen styrer inn et skudd fra Villiam Strøm. Det er hyggelig å registrere at hjemmelagets grovarbeidere scorer mål!

Jonas Oppøyen scoret kampens siste mål. Foto: André Kjernsli

Mot slutten av kampen får Villiam Strøm muligheten til å øke ledelsen på straffe, men denne gangen er det Grüners keeper som kommer best ut av det.

Vålerenga vinner kampen 5-1, uten å ha slitt seg helt ut.

Filip «Greven» Gunnarsson blir kåret til VIFs bestemann.

Nå er det en lang pause i GET-ligaen, for Vålerengas del frem til 13. februar, da de møter Stjernen borte. To dager etter er det ny tur til det som tidligere ble kalt Østfold for å spille mot Sparta.