OSLO PÅ TVERS:

Foto: Emilie Pascale

Lilith (30) er trans og gleder seg til å treffe sin ordentlige, skeive familie når samfunnet åpner. Se videoen

— Jeg har nok hatt en del episoder hvor jeg har følt at det har vært vanskelig å kjenne en genuin kjærlighet fra familien min, sier Lilith Christine Nepstad Staalesen (30) som bor i Gamlebyen.

Publisert

Lilith Christine Nepstad Staalesen (30) vokste opp i en liten konservativ by på Sørlandet. Da hun selv kom ut som trans i en alder av 21, reagerte familien svært negativt.

Familien holdt henne på avstand og aksepterte henne ikke som den hun var. Hun fikk beskjed om å «tone det ned»

— De holdt meg på avstand og aksepterte meg ikke som den jeg var. Jeg fikk beskjed om å «tone det ned» og «trekke det tilbake». Familien min ba meg også la være å være meg selv i nærheten av moren min. I sin kristne tro «tolererte» de meg, men jeg følte aldri at de elsket meg. Etter hvert sluttet jeg bare å være med dem, forteller hun.

I dag bor hun i Gamlebyen i Oslo og er svært glad for å ha fått seg en ny "familie" i hovedstaden med folk hun henger med.

—Folk jeg omringer meg med, hvis jeg tenker over det, er på en måte mye mer ihuga Jesus-folk enn det familien min er. Vi er jo supersosialister hele gjengen, sier hun og ler.

Les hele saken her:

— Folkehøyskolen var et vendepunkt. Der møtte jeg andre som var åpne og hyggelige, samtidig som jeg lærte meg å klare meg selv, sier Lilith Christine (30) som bor i Gamlebyen.
Powered by Labrador CMS