Kari Anne Solfjeld Eid (43) er daglig leder i Whee! Hun gleder seg til å selge og vedlikeholder lastesykler til folk i Gamle Oslo.

Kari Anne (43) åpner sykkelservice i den ikoniske bensinstasjonen på Galgeberg

Sykkel erstatter bil i den gamle bensinstasjonen og bilverkstedet på Galgeberg. – Vi skal bli store ved å få folk til å gå fra bil til sykkel, sier Kari Anne Solfjeld Eid til VårtOslo.

Publisert

Servicesenteret Whee! Fix tar nå over den ikoniske bensinstasjonen og bilverkstedet på Galgeberg. Sykkelbutikken jobber for en bærekraftig mobilitet og god byutvikling. Bak satsingen står Kari Anne Solfjeld Eid (43) og Mari Hovden (41), som begge er designere i IT-bransjen og lastesykkelentusiaster.

– Livet blir bedre med en slik sykkel, men de er dyre og det er endel å passe på. Derfor har vi laget en pakke med leie, forsikring, service og teknisk hjelp til en fast månedspris, skriver Whee på sine nettsider.

Den gamle fasaden er bevaringsverdig og blir bevart.

Symbolsk tomt

Sykkelentusiastene er svært fornøyde med et perfekt lokale.

– Planen er at vi skal få til noe som er hyggelig for bydelen og som ikke konkurrerer for mye med det som allerede finnes i nærområdet. For oss, som er opptatt av lokal byutvikling og av at folk skal gå og sykle, er denne gamle bensinstasjonen og bilverkstedet en symbolsk tomt, sier Kari Anne.

Beholder sjarmen

Whee selger og driver service på (el)sykler. Her får folk kaffe, vask og helsesjekk av sykkelen.

Kari Anne og Mari ønsker å lage en tjeneste som senker barrieren for å bruke sykler som hovedtransportmiddel og heller bruke bil når man skal noe som krever bil.

Sykkelen tar symbolsk nok over for bilen på den gamle bensinstasjonen på Galgeberg.

– Det er veldig dyrt å ha bil og det er dyrt for et samfunn å sørge for plass og å tilrettelegge for bilisme. Det er flere positive samfunnseffekter for folk som bruker sykkel, sier Kari Anne.

Whee samarbeider med Byantikvaren og endrer ikke på fasaden til den gamle bensinstasjonen, da den er vernet. De ønsker å bevare historien rundt bensinstasjonen og beholde sjarmen alle er så glad i.

Powered by Labrador CMS