Vålerengas Torgeir Børven jubler etter 1-0 målet under eliteseriekampen i fotball 2022 mellom Vålerenga og Molde på Intility Arena.

De siste ti minuttene avgjorde resultatet mellom Molde og Vålerenga i Nations avskjedskamp

Sjetteplass ble Vålerengas sesongfasit. Til slutt hadde Dag-Eilev Fagermos menn 34 poeng opp til søndagens motstander.

Seriemester Molde styrte de første 45 minuttene i Oslo, men effektiviteten var det hjemmelaget som sto for. Torgeir Børven satte inn sitt femte seriemål for sesongen da han kom til Vålerengas eneste sjanse før pause.

Elleve minutter var spilt da Amor Layouni slo et presist innlegg fra høyre mot bakerste stolpe. Der ventet Børven og stanget inn ledermålet.

Fotballfans under kampen mellom Vålerenga og Molde på Intility Arena.

Også etter pause slet Molde med å finne veien gjennom et solid Vålerenga-forsvar. De siste ti minuttene sjøsatte imidlertid romsdalingene en snuoperasjon. Scoringer av Ola Brynhildsen og David Fofana sikret seieren.

Avsluttet lang karriere

Dermed fikk ikke Vålerenga revansje etter at Molde innledet årets gullsesong med 1-0-seier mot Oslo-klubben.

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation avsluttet sin lange fotballkarriere søndag. 32-åringen opplyste nylig at han ikke går på en ny sesong. Midtstopperen står med 352 kamper og 15 mål i Eliteserien. Han er spilleren med åttende flest kamper på øverste nivå for Vålerenga.