Trude Håland ble klissvåt da frisør Merete Hodne kastet øl på henne under demonstrasjonen mot Sian i går. Foto: Privat
Trude Håland ble klissvåt da frisør Merete Hodne kastet øl på henne under demonstrasjonen mot Sian i går. Foto: Privat

Hijab-dømt frisør gikk amok under Sian-demonstrasjon på Tøyen. Kastet øl på restaurantgjest, men blånekter, trass i bilde og vitner

«Har ikke nektet for at jeg var i en restaurant på Tøyen i dag og drakk øl. Er det forbudt?», sier frisør Merete Hodne, fra Jæren. I april tapte hun søksmålet mot komiker Per Inge Torkelsen, som kalte henne «nazi-frisør».

Publisert

Frisør Merete Hodne, tidligere dømt til å betale erstatning fordi hun nektet å klippe en hijab-kledt kunde, befant seg på Tøyen torg under demonstrasjonen mot Sian i går. Hun sto ikke på plassen med Sian, men satt på en thai-restaurant på Tøyen torg.

Det var Trude Håland, en av demonstrantene, som kom i prat med frisøren og gjenkjente henne, etter at hun snakket høylydt om å gå ut og høre på appellen til «Anna» (Bråten), en av frontfigurene i Sian.

Håland er fra Jæren, akkurat som frisør Merete Hodne.

– Ikke rasist

– Er det selve frisøren? spurte jeg, noe hun bekreftet. Jeg sa hun burde skamme seg, forteller Håland.

Merete Hodne er dømt for å nekte å klippe en kunde med hijab. Senere gikk hun til sak mot komiker Per Inge Torkelsen, som kalte henne nazifrisøren fra Bryne. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Merete Hodne er dømt for å nekte å klippe en kunde med hijab. Senere gikk hun til sak mot komiker Per Inge Torkelsen, som kalte henne nazifrisøren fra Bryne. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Hun fortalte at hun ikke var rasist, men hatet hijab. Jeg sa at det kunne hun gjerne gjøre, så lenge hun behandlet kunder og andre med respekt, sier Håland.

For å illustrere at hun ikke var en rasist, skal Hodne ha fortalt hun at hun elsker iranere, men at Norge kom til å bli som Iran, med sharia-styre. – Jeg sa at hun måtte være en idiot.

Fyrte seg opp og kastet øl

– Hodne fyrte seg opp, og bedre ble det ikke da jeg spurte henne om det var hun som var nazi-frisøren. Hun sa da at hun har brukt tusenvis av kroner på å bli kvitt det stempelet. Noe jeg parerte med at det hadde hun beviselig ikke klart.

Da skal frisør Hodne ha truet med å kaste øl på Håland. – Akkurat da kom maten min, og jeg satt rolig og skulle spise. Da slengte hun ølet på meg. Jeg ble klissvåt, og mannen min løp ut og sa fra til politiet. Da stakk Hodne. Men jeg tenker å anmelde henne, sier Håland.

Trude Håland snakket Merete Hodne til rette for islamfiendtlighet. Det medførte et glass øl over seg. Foto: Privat
Trude Håland snakket Merete Hodne til rette for islamfiendtlighet. Det medførte et glass øl over seg. Foto: Privat

– Må være noen som ligner

Når VårtOslo ringer til Merete Hodne for å høre hennes side av saken, forteller hun straks at historien ikke kan stemme. – Dette har jeg aldri hørt om. Det må ha vært noen som ligner. Jeg har ikke gjort noe og spiste ikke der. Men nå er jeg på Jan Teigen-konsert og må avslutte telefonsamtalen, sier hun og legger på.

Vi rekker derfor ikke fortelle henne at Håland rakk å ta et bilde av henne, inne fra thai-restauranten på Tøyen torg. Så det forteller vi henne i stedet på SMS.

Bekrefter at hun var på Tøyen

– Har bilde av deg med øl i hånda inne på restauranten. I oransje jakke. Du nekter fremdeles for at det er deg? spør vi.

Etter kort tid får vi svar på den krypterte meldingstjenesten Signal: «Har ikke nektet for at jeg var i en restaurant på Tøyen i dag og drakk øl. Er det forbudt?».

Men VårtOslo har også vært i kontakt med vitner som kan bekrefte historien om ølkastingen.

Vi svarer: «Vi har også bilde av den våte genseren og eieren og to vitner på at det skjedde. Fremdeles ikke sant?».

VårtOslo får aldri noe svar på det.

Vitne bekrefter hendelsen

Et av vitnene er Irene Sveum, som er på spisestedet for å spise lunsj med en kollega, som også har meldt seg som vitne. Sveum er ofte der for å spise lunsj.

Når vi snakker med henne, svarer hun: – Hva, tuller du? Da må det ha vært dobbeltgjengeren hennes. Jeg kan bekrefte at hun kastet øl. Det er klinkende klart. Og jeg kjente henne igjen.

Les også: Utlendingsnemnda sendte pizzabaker Sorab fra St. Hanshaugen rett til torturkammer i Iran

– Hun snakket om muslimer og var veldig høyrøsta. Vi flytta oss vekk fra sidebordet, fordi vi ikke orket å høre på henne og makkeren, uten å kommentere på det. Jeg synes det var spesielt at hun satt der og gjemte seg inne på restauranten og ikke turte å være der ute sammen med de andre fra Sian.

– Ordene som gjorde at jeg koblet ansiktet til frisør Hodne, var da jeg hørte hun sa: «Du skulle bare visst hvor mange tusen jeg har brukt på å bli kvitt nazi-frisør stempelet».

– Så ja, det var frisør Hodne.

Powered by Labrador CMS