– Vi ønsker å åpne dørene for ukrainere, men også for russere som av politiske årsaker må forlate hjemlandet sitt, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.
– Vi ønsker å åpne dørene for ukrainere, men også for russere som av politiske årsaker må forlate hjemlandet sitt, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Operaen åpner dørene for to russiske dansere. – Vi vil ta vare på medmennesker som forlater alt de har

To russiske dansere har forlatt teateret de var ansatt ved i Russland og flyktet til Norge. – Vi åpner dørene for ukrainere, men også for russere som av politiske årsaker må forlate hjemlandet sitt, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Publisert

Mange dansere fra både Ukraina og Russland har søkt seg til Norge, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen til NRK.

Lorentzen understreker at det viktig å være krystallklar mot Putin og de statsstøttede dansekompaniene.

– Men når det gjelder enkeltpersoner, så er retningslinjene like klare: Vi skal ta vare på folk, vi skal ta vare på kunstnere og på medmennesker. De forlater alt de har og kommer hit med tomme hender.

– Vi åpner dørene

Ved Operaen har de fått hjelp til å skaffe klær og utstyr, og danserne får øve her.

– Vi ønsker å åpne dørene for ukrainere, men også for de som av politiske årsaker må forlate hjemlandet sitt, sier Lorentzen.

Noen av verdens beste

Neste uke er det premiere på den russiske ballettforestillingen «La Bayadère» i Operaen.

– Av de som kommer til oss i tiden framover, regnes noen for å være blant verdens beste. Det hadde vært fantastisk om de kunne danset i «La Bayadère». Vi jobber med å se om vi får til det, sier Lorentzen.

Powered by Labrador CMS